Alles over kattenspeeltjes: Wat is het beste kattenspeelgoed?

kattenspeeltjes

Meest recente update: juli 2, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Het is geen geheim dat katten houden van spelen. Hoe jonger, hoe meer ze willen spelen. Natuurlijk vinden ze het leuk, maar het is ook heel belangrijk voor hun ontwikkeling. In dit artikel gaan we in op de beste kattenspeeltjes, de reden dat katten willen en moeten spelen en geven we advies over de verschillende soorten kattenspeelgoed.

Waarom spelen katten?

Natuurlijk vinden katten spelen gewoon leuk. Het zijn speelse dieren van nature en ze grijpen dan ook iedere kans aan om er met iets vandoor te gaan.

Echter zijn er ook andere redenen waarom het belangrijk is voor je kat om te spelen. Zo zijn katten van nature jagers. Door achter balletjes aan te zitten of er met een muis vandoor te gaan bevredigen ze dus de behoefte om te jagen. Bovendien is het oefening om te jagen voor een binnenkat voordat ze naar buiten gaan.

Voor binnenkatten is spelen extra belangrijk, want hiermee krijgen ze de nodige lichaamsbewegen. Het ‘jagen’ binnen op speelgoed is dus meer dan een oefening alleen, maar voorkomt ook overgewicht van katten en alle ziektes die hieruit voortvloeien.

Ook is het natuurlijk leuk voor je kat om juist met jou te spelen. Dit is dan ook de reden dat ze graag achter een kattenhengel aan zitten bijvoorbeeld. Ze zijn lekker in beweging en bouwen bovendien een band met je op. 

Katten spelen met alles wat maar los en vast zit. Het is dan ook belangrijk geen kleine dingen te laten slingeren waar je kat niet mee aan de haal moet gaan, zoals bijvoorbeeld batterijen. 

Helemaal wanneer je kat regelmatig lange tijd alleen is kunnen kattenspeeltjes hierbij uitkomst bieden. Er is veel verschillend kattenspeelgoed beschikbaar. In het begin is het dan ook belangrijk om veel verschillende kattenspeeltjes uit te proberen, want niet iedere kat heeft natuurlijk dezelfde smaak.

Let op de gezondheid van je kat! Speeltjes zijn hiervoor heel belangrijk, maar heb je wel het juiste kattenvoer? Met gepersonaliseerd voer, speciaal voor jouw kat samengesteld door experts weet je zeker dat je kat de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Het wordt zelfs gratis bij je thuisbezorgd, en dat tot wel 30% goedkoper. Lees hier snel verder.

Top 10 beste kattenspeeltjes

Er is veel verschillend kattenspeelgoed beschikbaar. Het is belangrijk te ontdekken wat jou kat leuk vindt. Wij hebben hier een selectie gemaakt van de top 10 leukste kattenspeeltjes op willekeurige volgorde. Probeer er een aantal uit en je ontdekt snel genoeg waar je kat echt van geniet.

Kattenspeeltjes hengel

Je hebt tal van kattenspeeltjes in de vorm van een hengel. Hiermee kun je je kat even flink laten bewegen door hem alle hoeken van de kamer te laten zien. Je zult verstelt staan hoe hoog een kat kan springen als je de hengel een zwiep geeft richting het plafond. De L’chic kattenhengel is in de vorm van een echte vishengel.

Bewegende kattenspeeltjes

Met bewegend kattenspeelgoed zorg je ervoor dat je kat aan zijn lichaamsbeweging komt. Ze zijn er in alle soorten en maten. Wil je zeker weten dat je kat zich helemaal uit kan leven? Dan kun je hiervoor gebruik maken van het looprad van Cat in Motion. Dit looprad is zeker geschikt voor katten die af moeten van overgewicht.

L’Chiq motomuis

Andere bewegende kattenspeeltjes en een goedkopere optie is de Motomouse van L’Chiq. Op batterijen laat het elektrisch kattenspeelgoed je kat flink bewegen. Het trilt en beweegt en gaat de hele kamer door, erg interessant voor je kat natuurlijk.

Gekleurde muis in pot

Sloopt je kat telkens weer zijn speeltjes? Dan heb je misschien wat zwaarder geschut nodig. Met deze gekleurde muizen in een pot kun je weer even vooruit. In de doos zitten 96 muis kattenspeeltjes in verschillende kleuren. Hiermee weet je zeker dat je kat zich de komende tijd niet zal vervelen, ook niet als er een aantal sneuvelen.

L’Chic Laserkatz dome

Ander leuk kattenspeelgoed is de Laserkatz dome. Deze bol met lichten wekt natuurlijk de interesse van je kat en wanneer ze het licht ‘gevangen’ hebben krijgen ze hier ook nog eens een beloning voor in de vorm van snoep

Undercover muismat

Dit elektrische kattenspeelgoed zorgt voor veel verbazing bij je kat. Onder de muismat beweegt iets en gegarandeerd dat ze het willen vangen. De snelheid waarmee het beweegt is in vier standen in te stellen, dus het niveau kan eventueel omhoog.

Kattenspeeltjes met kattenkruid

Kattenkruid of Catnip is een soort ‘drugs’ voor je kat en ze zijn er gek op. Met deze sigaar met kattenkruid wordt de geur van de catnip versterkt waardoor het onweerstaanbaar zal zijn voor je kat. 

Kattentunnel

De Trixie kattentunnel leg je ergens in de kamer neer en je zult zien dat je kat er zomaar in verdwijnt. Wil de kat zich even uitleven? Dan is de tunnel een uitgelezen plek om dit te doen. Ook kan hij zich hier even lekker terug trekken.

Katten laser speelgoed

De frolicat bolt laserstraal is interactief kattenspeelgoed waarmee je kat zich uren zal vermaken. Met deze laserstraal zal het jagersinstinct van je kat op de proef gesteld worden. Je kunt zelfs een timer instellen om bijvoorbeeld een sessie van 15 minuten spelen in te stellen.

Katten circuit

Ook het Hagen katten circuit is interactief kattenspeelgoed. Het achtbaan achtige speelgoed zal je kat lang bezighouden. Het maakt geluid en door de hellingen zal de kat geprikkeld worden om de bal te pakken te krijgen.

Zoals je hebt kunnen lezen is er heel veel kattenspeelgoed beschikbaar. Afhankelijk van wat je kat leuk vindt kun je hier speeltjes uitkiezen. Iedere kat heeft natuurlijk de voorkeur voor andere kattenspeeltjes. Een ding is in ieder geval zeker, iedere kat is dol op spelen!

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *