Vers vlees hond, hoe goed is vlees voor honden?

vers vlees hond

Meest recente update: augustus 7, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Heb jij een kieskeurige hond die zijn of haar brokjes ineens weigert? Dan is vers vlees voor honden misschien de oplossing. Vers of gestoomd vlees voor je hond helpt ook bij voedselallergieën en overgevoeligheid voor specifieke ingrediënten. Start vandaag met het ondersteunen van de gezondheid van je hond door te investeren in vers vlees voor honden. 

Vers voer hond 

Mensen die vers voer aan hun hond geven, doen dit omdat ze geloven dat vers vlees gezonder is dan hondenbrokken. Het is ook goed mogelijk dat je hond geen brokken kan verdragen, waardoor je als baasje gedwongen wordt om je hond vers voer te geven. Koolhydraten zijn voor honden geen natuurlijke voedingsbron en de meeste hondenbrokken bestaan voor minimaal 30% uit koolhydraten. Dit kan ervoor zorgen dat je hond last krijgt van buikpijn en andere klachten, omdat hij of zij niet goed tegen de brokken kan. 

Vers vlees is over het algemeen gezonder, lekkerder, natuurlijker, duurzamer, milieuvriendelijker én duidelijker. Je kunt namelijk in één oogopslag zien wat er in het verse voer zit en de ingrediëntenlijst is minder ingewikkeld dan bij droge brokken. 

Vers vlees voor honden 

Veel mensen kiezen er in eerste instantie voor om geen vers vlees voor honden in huis te halen. Dit komt omdat de fokker van de hond bepaalde brokken gaf, waar de meeste baasjes aan vasthouden. De dierenwinkel raad ook vaker aan om droge brokken te kopen en weinig hondenbezitters verdiepen zich in wat hun hond echt nodig heeft. De veronderstelling dat vers vlees voor honden niet gebalanceerd of compleet is, is een misvatting. Het idee dat vers voer onhygiënisch is, is ook niet waar.

Vers voer kan tegenwoordig volledig worden afgestemd op de behoeften van je hond. Er wordt hierbij gekeken naar de leeftijd, de levensfase, de leefstijl en onderliggende aandoeningen en allergieën gekeken. Op basis hiervan wordt er een op maat gemaakt hondenmenu samengesteld, zodat jouw hond alle bouwstoffen binnen krijgt voor een gezond leven. Voeg als extra wat zalmolie toe om de huid van je hond te ondersteunen en je kunt als baasje genieten van een gelukkige en gezonde hond door simpelweg het juiste voer toe te dienen.


Het beste voer voor je huisdier?

Vul tien eenvoudige vragen in over je huisdier en ontvang een gratis voedingsplan, helemaal op maat. Premium voeding tot wel 30% goedkoper dan andere merken en gratis thuisbezorgd. Lees verder op deze pagina.

Ja, ik wil direct mijn persoonlijke voedingsplan ↗️  


Vers vlees voor je puppy

Vers vlees is ook geschikt voor puppy’s. In de eerste 4 weken zullen de pups melk dringen bij de moederhond, maar vanaf 4 weken krijgen zij behoefte aan vast voedsel. Je kunt vanaf dit moment vers vlees toedienen in de vorm van bijvoorbeeld paté. Kies voor zacht voedsel in het begin en stap later over op vlees waar botten in zitten. Kijk bij kleine honden goed uit met botten, want het is mogelijk dat botsplinters schade aanrichten. 

vlees voor honden

Om vers vlees op de juiste manier toe te dienen kun je je laten adviseren door de dierenarts. De kans is echter groot dat de dierenarts zal sturen op het geven van brokken. Als je hond hier niet tegen kan dan is het toedienen van vers vlees onvermijdelijk. 

Redenen voor het toedienen van vers vlees bij honden

Baasjes kiezen om verschillende redenen voor het toedienen van vers vlees in combinatie met brokken of als volledig menu. Dit doen zij omdat vers vlees vaak beter in de smaak valt bij kieskeurige honden. Het is hierbij belangrijk om een plekje in de vriezer te reserveren om het verse voer voor je hond op de juiste manier te bewaren. 

Voedselallergieën, tolerantie voor droge brokken en overgevoeligheid voor specifieke ingrediënten is ook een reden om te kiezen voor vers vlees. Of je voor gestoomd vlees of langzaam gekookt vlees kiest is afhankelijk van de voorkeur van je huisdier. Beide manieren van voedsel bereiden voor je hond zijn gezond en zorgen ervoor dat er zoveel mogelijk vitaminen en mineralen in het voedsel actief blijven. Benieuwd naar waar jouw hond behoefte aan heeft in deze levensfase? Klik hier om vers voer te bestellen dat specifiek is afgestemd op de behoeften van jouw hond. 

Hoeveel vers vlees geef ik mijn hond? 

Hoeveel vers vlees je aan je hond geeft is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de grootte, het gewicht en de leefstijl van je hond. Heb je een hele actieve hond dan zal de hond meer behoefte hebben aan vers voer dan een hond die minder beweegt en niet vaak op avontuur gaat. De algemene richtlijn is dat je 2% van het lichaamsgewicht aan je hond geeft. Voor hele kleine honden is dit 3% van het lichaamsgewicht. Een puppy mag meer vers voer eten, namelijk 6% van het lichaamsgewicht. Dit komt omdat de pup bouwstoffen nodig heeft om te kunnen groeien. Heb je een teefje met een nest? Laat de moederhond dan zoveel eten als ze wilt. 

Let bovendien op of je hond niet teveel gewicht verliest of juist aankomt. Op basis hiervan kun je de hoeveelheid vers voer aanvullen of afbouwen. In de groeiperiode heeft je hond waarschijnlijk meer behoefte aan vers voer en naarmate hij of zij ouder wordt veranderd de behoefte aan specifieke mineralen, vitaminen en bouwstoffen. 

Is gestoomd vlees of rauw vlees beter voor honden? 

Gestoomd vlees is beter dan rauw vlees. Rauw vlees dien je minimaal 3 dagen te bevriezen bij een temperatuur onder de -20 graden Celsius om je hond te beschermen tegen wormen en bacteriën in het vlees. Je doet er daarom goed aan om gestoomd vlees toe te dienen, zodat je zeker weet dat je hond geen last krijgt van gezondheidsproblemen door het rauwe vlees. 

Kan ik vers vlees aan mijn pup geven? 

Ja, je kunt gerust vers vlees aan pups geven, maar let wel goed op de structuur van het vlees. Geef pups bij voorkeur paté of rundertartaar om hen te laten wennen aan het eten van vers voer. Benieuwd naar welk vers voer perfect aansluit op de behoeften van jouw hond? Klik hier om meer te lezen over vers voer voor honden

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *