Hypoallergeen kattenvoer, het beste hypoallergeen voer kat?

Hypoallergeen kattenvoer

Hypoallergeen kattenvoer is speciaal ontwikkeld voor katten met voedselintolerantie of een bepaalde allergie. Je hoort het goed, niet alleen mensen kunnen last hebben van voedselallergieën, dit kan ook onze geliefde viervoeter overkomen. 

Helaas hebben veel katten te maken met voedselintolerantie, waardoor ze zijn aangewezen op hypoallergeen kattenvoer. Voedselallergieën uiten zich voornamelijk in spijsverteringsproblemen en maag-darmklachten. Braken en diarree zijn meestal het gevolg. 

In dit artikel willen we je uitleg geven over hypoallergeen kattenvoer, wat je moet doen als je kat voedselallergie heeft, hoe je erachter komt of je kat hypoallergeen is en wat het beste hypoallergene kattenvoer is.

Wat is hypoallergeen kattenvoer?

Hypoallergeen kattenvoer is speciaal gemaakt voor katten met een allergie of intolerantie. De meeste voedselallergieën ontstaan door dierlijke eiwitten (proteïnes). Wanneer je voor hypoallergeen kattenvoer kiest, is hier dus extra goed rekening mee gehouden. 

Kattenvoer hypoallergeen is onder andere beschikbaar in de smaken kip, kalkoen, lam of eend. Afhankelijk van de allergie of intolerantie kun je bepalen welke eiwitten het beste passen bij je kat.

Bij hypoallergene voeding is ervoor gezorgd dat alleen hoogwaardig vlees en licht verteerbare ingrediënten worden gebruikt. 

Bij hypoallergeen voer kat worden de eiwitten in het voer zodanig geminimaliseerd dat het immuunsysteem van de kat het type eiwit niet meer kan herkennen en er dus niet op kan reageren.

Het hypoallergene kattenvoer mag geen ingrediënten bevatten die voor de kat moeilijk te verdragen zijn. Katten met een voedselallergie moeten de rest van hun leven ingrediënten vermijden waar ze allergisch voor zijn. 

Tenslotte hoef je niet bang te zijn dat hypoallergeen kattenvoer ten koste gaat van de smaak, sterker nog de meeste katten vinden het veel lekkerder dan traditioneel kattenvoer. Dit komt doordat de ingrediënten die worden gebruikt bij hypoallergeen voer kat van hoogwaardige kwaliteit zijn. 

Voedselallergie kat, hoe kom je erachter?

Voedselallergie kat

Voedselintolerantie of voedselallergie bij je kat begint bij kleine signalen die op gezondheidsproblemen kunnen wijzen. Bij deze signalen kun je denken aan (huid)uitslag, diarree, winderigheid, kale of gelikte plekken in de vacht.

Wanneer je deze tekenen ziet, is het belangrijk om dit niet te negeren als eigenaar. Dit kan namelijk een negatief effect hebben op het welzijn van je kat. Om zeker te zijn of er sprake is van een allergie of intolerantie is het essentieel om een dierenarts te bezoeken. Naast de oorzaken kan een dierenarts ook verdere stappen uitwerken om de problemen van je kat te verhelpen.

Een van de meest gebruikte oplossingen bij voedselallergieën bij katten is hypoallergeen kattenvoer. De samenstelling van een hypoallergene kattenbrok is speciaal afgestemd op de voedingsbehoefte die katten met een allergie hebben. 

Oorzaken voedselallergie bij katten

Gelukkig wordt er veel onderzoek gedaan naar voedselallergie en voedselintolerantie bij katten. De uitslagen van deze onderzoeken hebben we uitgewerkt in een tabel; de ingrediënten in de linkerkolom veroorzaken de meeste problemen bij katten. In de rechterkolom vind je minder voorkomende oorzaken van allergieën en intoleranties bij katten.

Veel voorkomende allergene ingrediëntenMinder voorkomende allergene ingrediënten
Eiwitten in vlees, zoals kip en rundvleesEiwitten op basis van soja
Eiwitten in visBieten
Gluten in granen (tarwe en gersten)Conserveermiddelen 
Tabel met oorzaken voedselallergie katten

Allergieën zijn niet aangeboren, ze worden geactiveerd

In bijna alle gevallen ontstaat een voedselallergie bij katten door verkeerde voeding. Bepaalde ingrediënten die ze binnenkrijgt zijn niet geschikt, waardoor het lichaamseigen afweersysteem begint te werken. 

Voedselallergieën zijn dus geen aangeboren aandoeningen, maar ze worden veroorzaakt door het verkeer kattenvoer. Door verkeerde ingrediënten in het kattenvoer begint het immuunsysteem van het lichaam te werken en kun je allergiesymptomen van je kat herkennen. 

Wat is het beste hypoallergene voer voor mij kat?

Allergieën bij katten zijn een steeds groter wordend probleem. Om te besparen op productiekosten kiezen veel merken voor ingrediënten met bijvoorbeeld tarwe en/of meerdere eiwitten. Dit gaat op lange termijn ten koste van de gezondheid van je kat.

Om gezondheidsredenen van de kat adviseren we onze klanten ook altijd om gezond kattenvoer van hoge kwaliteit te geven. Voeding van een hypoallergeen kat is in de meeste gevallen iets duurder, maar dit weegt niet op tegen de hoge rekeningen bij de dierenarts en de gezondheidsproblemen van je kat.

In de basis zou je kunnen zeggen dat kattenvoer met een hoog vleesgehalte, verrijkt met gevogelte of vis over het algemeen het beste wordt verdragen. Deze samenstelling komt het dichtste bij het natuurlijke dieet van je kat.

Heeft je kat mogelijk een kattenvoer allergie? Doe de gratis test via de onderstaande groene knop.

Top 3 hypoallergeen voer kat

Het beste hypoallergene kattenvoer voor je kat vinden is (mede door de aanwezigheid van veel merken) helaas niet eenvoudig. Aan de hand van een top 3 geven we je een paar goede opties die het proberen waard zijn.

#ProductBeschrijvingPrijs
1.Kattenvoer op maatGepersonaliseerde voeding op basis van de eigenschappen van je katMaak een GRATIS profiel en bereken de prijs
2.Natural Greatness WildHypoallergeen recept zonder graan. Voor alle levensstadia en rassen.Bekijk de prijs
3.Prins Vital Care Adult SensitiveBoordevol omega-3 en eiwitbron vis (haring).Bekijk de prijs
Tabel hypoallergene kat

1. Kattenvoer op maat

Hypoallergeen kattenvoer

Met voeding op maat weet je zeker dat je kat de juiste voeding krijgt. Kattenvoer op maat houdt onder andere rekening met allergieën, gewicht, energie, leeftijd en overige gezondheidsklachten.

Aan de hand van een 10-tal vragen berekent een algoritme wat de meest geschikte voeding is voor je kat. Na het invullen van de vragen over je kat ontvang je direct een prijs op maat.

Tenslotte werkt kattenvoer op maat op basis van een flexibel abonnement; zodra je voorraad bijna op is, ontvang je weer nieuw hypoallergeen kattenvoer. Je hoeft met dit product dus NOOIT meer na te denken over de voedselvoorraad.

Voordelen kattenvoer op maat

✅  Gepersonaliseerde voeding, volledig afgestemd op de behoeften van je kat

✅  Winnaar Beste Product van het Jaar 2021 – 2022

✅  Allergische reacties worden snel verminderd

✅  Gezondere darmflora van je kat

✅  Goedkoopste optie voor hypoallergeen kattenvoer (tot 30% goedkoper)

✅  Automatische maandelijkse leveringen (je hoeft nooit meer op voorraad na te denken)

Nadelen kattenvoer op maat

❌  Kattenvoer op maat is duurder dan goedkope kattenvoer merken in de supermarkt

2. Natural Greatness Wild Instinct

Hypoallergene kat

Natural Greatness biedt een hypoallergeen recept, wat erg populair is onder onze klanten. Het kattenvoer is, net zoals de andere twee producten, graanvrij. Dit zorgt voor een betere darmflora van je kat.

Ook nemen de allergische reacties significant af bij het gebruik van dit product. De reden is het hoge percentage vleesgehalte en de hoogwaardige kwaliteit hiervan. 

Tenslotte is dit kattenvoer verrijkt met Omega-3 en Omega-6 vetzuren. Dit zorgt voor een glanzende vacht en een versterking van het immuunsysteem.

Voordelen Natural Greatness Wild Instinct

✅  Hoogwaardige kwaliteit vlees

✅  Omega-3 & Omega-6 vetzuren

✅  Glanzendere vacht

✅  Minder haarballen

✅  Geschikt voor hypo allergeen kat

✅  Geen kunstmatige conserveringsmiddelen

Nadelen Natural Greatness Wild Instinct

❌  Relatief duur kattenvoer

❌  Alleen verkrijgbaar in verpakkingen van 6 KG

3. Prins Vital Care Adult Sensitive

Hypoallergeen voer kat

De hypoallergene kattenbrokken van Prins Vital Care zijn hoogwaardig en volledig gebalanceerd voor katten met een gevoelige spijsvertering. Dit kattenvoer bevat slechts één eiwitbron (vis), waardoor de allergische reactie snel vermindert.

De toevoeging van Omega-3 draagt bij aan een glanzende vacht en een verbeterde conditie van de gevoelige huid.

Voordelen Prins Vital Care Adult Sensitive

✅  Voor een betere darmflora

✅  Omega-3 vetzuren

✅  Glanzendere vacht

✅  Smakelijke voeding

✅  Gezonde urinewegen

Nadelen Prins Vital Care Adult Sensitive

❌  Erg duur

❌  Alleen geschikt voor senior katten (3+ jaar)

❌  Alleen verkrijgbaar in verpakkingen van 5 KG

Veelgestelde vragen over hypoallergene kat

Hypoallergene voeding kat mag geen ingrediënten bevatten die voor de kat moeilijk te verdragen zijn. Een hypoallergene kat moet de rest van zijn leven ingrediënten vermijden waar hij of zij allergisch voor zijn. Bij het voor van een hypoallergeen kat worden de eiwitten in het voer geminimaliseerd dat het immuunsysteem van de kat het type eiwit niet meer kan herkennen en er dus niet op kan reageren.

Zodra je je kat hypoallergeen voer geeft, verdwijnen de symptomen meestal binnen enkele dagen. Maar het kan ook tot 3 maanden duren.

Het grote verschil tussen hypoallergene kattenvoer en traditioneel kattenvoer is dat er maar één eiwitbron is. Daarnaast zit er in hypoallergeen kattenvoer een hoog vleespercentage en is de voeding graanvrij.

Tenslotte bevat hypoallergeen voer kat geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen.

Hypoallergeen natvoer kat is speciaal gemaakt voor katten met een voedselallergie of voedselintolerantie. Naast hypoallergene kattenbrokken, is er ook hypoallergeen natvoer voor katten op de markt. Hypoallergeen natvoer is beschikbaar in de smaken kip, eend of lam. Welke smaak je kiest, is afhankelijk van de allergie of intolerantie van je kat.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Automatische leveringen katten- en hondenvoeding?👇Bespaar tijd & geld en maak het jezelf gemakkelijk!

Maandelijks GRATIS thuisbezorgd
 30% GOEDKOPER dan je huidige voer
  De winnaar van het Beste product van het Jaar 2021 - 2022