Puppy zindelijk maken, tips voor je hond zindelijk maken

Hond zindelijk maken

Meest recente update: juli 29, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Je hond zindelijk maken is een lastige klus als je niet weet waar je op moet letten. Gelukkig hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden, maar kun je leren van andere baasjes. In dit artikel vertellen wij meer over zindelijkheidstraining en geven wij je handige pup zindelijk maken tips.

Puppy zindelijk maken

Puppy’s leren de eerste zindelijkheid al in het nest. In de eerste weken na de geboorte zal de moederhond de ontlasting opruimen. Zij stopt hiermee vanaf ongeveer 4 weken. Hierna zoeken de pups een plekje uit waar zij hun behoeften willen doen.

Zorg daarom voor een ruime werpkist zodat de hondjes hun eigen plekje hebben. Honden zijn van nature schone dieren en willen hun slaapplek liever niet bevuilen. Om ervoor te zorgen dat de pups gelukkig blijven kun je ze een handje helpen door de omgeving goed schoon te houden.

Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor een puppy. Met voeding op maat ontvang je iedere maand automatische gezond voer, geschikt is voor jouw hond. Voeding op maat is 100% natuurlijk en tot wel 30% goedkoper dan populaire merken. Lees hier snel verder.

Zindelijkheidstraining pup

Je puppy is oud genoeg om mee te gaan naar huis. Spannend! Je begint met de zindelijkheidstraining zodra je puppy met jou meegaat. Het is daarom slim om vast een paar plekken te creëren waar de pup zijn of haar behoeften kan doen. Denk bijvoorbeeld aan een hoekje in de tuin.

Woon je in een appartement? Dan kun je bijvoorbeeld een puppy pad met wat gras erop neerleggen in de badkamer. Op die manier herkent je puppy de pad direct als plek om te plassen of poepen, omdat de pup buiten ook op gras plast en poept.

Over het algemeen moeten puppy’s om de 2 uur naar buiten. Het is vooral belangrijk om de pup naar buiten te brengen na het eten of drinken. Het is namelijk niet gezond voor een pup om de behoeften te lang op te houden, net als bij mensen. Neem je pup dus regelmatig mee naar buiten en geef de pup vooral de tijd.

Je hond leren om te poepen en plassen op commando is sterk af te raden. Je puppy zindelijk maken op de normale manier is beter. Je kunt het herkennen wanneer je puppy gaat poepen. De meeste hondjes draaien namelijk een paar rondjes om hun as voordat ze stoppen om te poepen.

Zie je dus dat je pup ergens in huis rondjes begint te draaien, dan is de kans groot dat hij of zij gaat poepen. Hetzelfde geld voor snuffelen op één plek en piepen. Is je pup aan het snuffelen of piept de pup uit het niets? Dan is het tijd om een rondje te lopen. Door er goed bovenop te zitten tijdens de zindelijkheidstraining kun je je pup zindelijk maken binnen een korte termijn.


Het beste voer voor je huisdier?

Vul tien eenvoudige vragen in over je huisdier en ontvang een gratis voedingsplan, helemaal op maat. Premium voeding tot wel 30% goedkoper dan andere merken en gratis thuisbezorgd. Lees verder op deze pagina.

Ja, ik wil direct mijn persoonlijke voedingsplan ↗️  


Hond zindelijk maken met puppy zindelijkheidstraining

Zindelijkheidstraining bij puppy’s heeft alles te maken met veel geduld, goed opletten en op de juiste manier reageren. Als je puppy ontlast op de plekken waar dit mag dan is het belangrijk om de pup te belonen. Het is daarnaast belangrijk om de pup absoluut niet te straffen als je erachter komt dat hij of zij een ongelukje heeft gehad in huis.

De pup zal achteraf namelijk niet begrijpen waarom jij boos bent, simpelweg omdat de pup het ongelukje niet aan de straf kan koppelen. Als je de pup op heterdaad betrapt dan kun je bijvoorbeeld foei zeggen, maar de pup leert sneller van een positieve aanpak.

Boos worden werkt dus niet, maar je pup op tijd naar buiten brengen zodat hij of zij de behoeften op de juiste plek kan doen werkt wel. Houd er rekening mee dat ongelukjes onvermijdelijk zijn. Ze horen erbij en belonen bij goed gedrag werkt bij honden altijd beter dan straffen bij ongewenst gedrag.

Wanneer is mijn puppy zindelijk?

De meeste pups doen er 6 tot 8 maanden over om volledig zindelijk te worden. Hoe snel een pup zindelijk is hangt af van de hond en het gedrag van de eigenaar. Wil het maar niet lukken om jouw hondje zindelijk te maken? Neem dan contact op met de dierenarts om er zeker van te zijn dat jouw hondje geen last heeft van een medisch probleem.

Een puppy zindelijk maken is een intensieve bezigheid, maar heel belangrijk om het goed te doen. Hopelijk heb je wat aan de informatie in dit artikel.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *