Kattenhuis | De leukste kattenhuisjes

kattenhuis

Meest recente update: juli 15, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Een kat zit graag bij het baasje. Sommige katten het liefst op schoot en anderen het liefst dichtbij. Voor een goede slaap hebben de meeste katten echter behoefte aan een rustig plekje en hiervoor is een kattenhuis perfect.

In dit artikel vertellen we je alles over kattenhuisjes en noemen we een aantal van onze favoriete.

Kattenhuizen

Kattenhuisjes zijn er in alle soorten en maten. Dit is niet alleen leuk voor je kat, maar ook voor jou. Je kunt hierdoor een kattenhuisje uitkiezen dat goed staat bij je interieur. 

Niet iedere kat is hetzelfde, maar de meeste katten houden van een plekje om zich terug te trekken. Dit moet het liefst een warm en knus plekje zijn, zacht en helemaal voor de kat alleen. Een kattenhuisje is daarom heel erg geschikt.

Katten kunnen zich hier even terugtrekken nadat ze op avontuur zijn geweest buiten. Lekker ontspannen en genieten van een eigen veilige omgeving. Je hebt de keuze uit verschillende kattenhuisjes.

Kattenhuis karton

Een kattenhuis van karton is handig voor katten die veel krabben. De kattenhuizen zijn eenvoudig op te zetten en beschikken bovendien over een krabmat aan de binnenzijde. Enkele van onze favoriete zijn:


Het beste voer voor je huisdier?

Vul tien eenvoudige vragen in over je huisdier en ontvang een gratis voedingsplan, helemaal op maat. Premium voeding tot wel 30% goedkoper dan andere merken en gratis thuisbezorgd. Lees verder op deze pagina.

Ja, ik wil direct mijn persoonlijke voedingsplan ↗️  


Kattenhuis met opbergvak

Een kattenhuis met opbergvak is geschikt voor zowel je kat als voor jou. Niet alleen kan je kat genieten van het comfort van een eigen huisje. Jij kunt er spullen in bewaren zoals bijvoorbeeld de kattenspeeltjes. Een van onze favorieten is:

Kattenhuis met krabpaal

Een plekje om je terug te trekken als kat is niet compleet zonder te kunnen krabben. Veel van de kattenhuizen hebben dan ook een krabmat of zijn zelfs volledig geschikt om te krabben. Een van onze favoriete luxe kattenhuisjes met krabpaal:

Kattenhuis inklapbaar

Een kattenhuis is leuk voor in huis, maar niet altijd even praktisch om mee te nemen. Als je op vakantie gaat is dat soms moeilijk voor je kat. Logeren bij iemand anders is soms spannend. Het kunnen meenemen van het eigen kattenhuisjes is dan ook wel zo fijn. Hiervoor is de Kong Cat Play bungalow zeer geschikt.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *