Wel of geen dierenverzekering afsluiten?

dierenverzekering papagaai

Meest recente update: september 26, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Hoewel steeds meer mensen een dierenverzekering afsluiten, is dat nog lang niet altijd zo vanzelfsprekend. Want is een dierenverzekering wel echt nodig? En zo ja, waar let je dan op? In dit artikel vind je alles wat je moet weten.

Alle huisdieren kunnen verzekerd worden

Bij een dierenverzekering denk je misschien direct aan het verzekeren van een hond of kat, maar eigenlijk kunnen alle dieren verzekerd worden. Je kunt ook je konijn, paard of zelfs papegaai laten verzekeren. Sommige verzekeringen richten zich ook specifiek op bepaalde huisdieren.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de beste verzekeraar voor papegaaien? Dan zijn er direct een groot aantal te vinden. Eveneens als het gaat om honden, katten of andere dieren. Alle dieren kunnen verzekerd worden. Dus bij elk dier dat je in huis neemt, is het belangrijk om deze keuze te overwegen.

Is een dierenverzekering echt nodig?

Wel of geen huisdierenverzekering afsluiten? Die vraag kan enkel jij beantwoorden. Dit hangt ook voor een groot deel van je eigen financiële situatie af. Weet je bijvoorbeeld zeker dat je onverwachte medische kosten zelf kunt vergoeden? Dan is een verzekering wellicht niet nodig.

Maar behoor jij tot de grote groep mensen die financieel in de problemen kan komen als zijn huisdier iets gaat mankeren? Dan is een verzekering een verstandige keuze. Zo weet je zeker dat je nooit genoodzaakt bent te kiezen tussen de gezondheid van je dier en je financiën.


Ontdek het gemak van automatische leveringen

Het beste voer voor je huisdier. Vul tien eenvoudige vragen in over je huisdier en ontvang een gratis voedingsplan, helemaal op maat. Premium voeding tot wel 30% goedkoper dan andere merken en gratis thuisbezorgd. Lees verder op deze pagina.

Ja, ik wil direct mijn persoonlijke voedingsplan ↗️  


Wat dekt een dierenverzekering?

Wat een dierenverzekering dekt, is volledig afhankelijk van het soort verzekering dat je hebt afgesloten. Net als bij mensen kun je meestal kiezen tussen een basisverzekering en een aanvullende verzekering. Op die manier kun je je huisdier zo uitgebreid verzekeren als je zelf wilt.

Een dierenverzekering zal in elk geval de grootste medische kosten vergoeden. Denk hierbij aan het maken van röntgenfoto’s, consulten, medicijnen, een noodzakelijke operatie en een operatie of opname bij ongevallen.

Houd er wel rekening mee dat sommige kosten niet door de basisverzekering worden gedekt. Een goed voorbeeld is sterilisatie. Dit komt doordat deze operatie niet medisch noodzakelijk is. Bij sommige aanvullende verzekeringen kom je wel voor vergoeding in aanmerking. Bedenk daarom goed wat jij belangrijk vindt in een verzekering, zodat je een passende verzekering kiest.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *