Met je hond aan de wandel, dit heb je nodig

Met je hond aan de wandel

Meest recente update: juni 29, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

We gaan dagelijks met onze honden naar buiten. Niet iedere wandeling hoeft bijzonder te zijn, maar zo af en toe een goede tocht maken is erg leuk! Samen met je hond een mooi natuurgebied in of je hond zelfs meenemen op vakantie zorgt voor mooie herinneringen. In dit artikel vertellen we je precies wat je ervoor nodig hebt om deze uitstapjes nooit te vergeten.

  1. Een mooi natuurgebied

Natuur is er genoeg in Nederland, maar mag je ook overal wandelen met je hond? Helaas is dat niet het geval. Door onderzoek te doen naar de mooiste gebieden voor honden kun je ieder weekend een mooi uitstapje plannen. 

  1. Goede uitrusting

Sommige honden houden ervan om vooruit te lopen. Niet zo erg als je alleen bent, maar met andere mensen en honden in de buurt is dat niet altijd verstandig. Een goede uitrusting meenemen is belangrijk om op iedere situatie voorbereid te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lange hondenriem, poepzakjes en een waterfles voor reserve water.

  1. Lekkere snacks

In de pauze van een lange wandeling duiken wij vaak het terras op voor de lunch. Tussendoor eten we nog een broodje of een banaan. Voor je hond is gezonde en bovendien lekkere voeding ook heel belangrijk om de energie te krijgen. Een bakje voer meenemen en wat hondensnacks voor onderweg is raden we je daarom aan. Zo hebben jullie samen wat om van te genieten.

  1. Beeldmateriaal

Herinneringen maak je tegenwoordig pas als je ze aan anderen kunt laten zien. Vergeet daarom je camera niet en leg al jullie mooie momenten vast. Bijvoorbeeld wanneer je hond een duik neemt in het water of lekker aan het spelen is op het gras.

Een wandeling maken met je hond is goed voor je gezondheid, leuk voor je hond en perfect om samen een band op te bouwen. Bovendien is het leuk om samen de natuur te ontdekken. Altijd maar dezelfde route lopen is ook niks.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *