De eerste nacht puppy in huis

Puppy eerste nacht

Meest recente update: augustus 4, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

De eerste nacht met je puppy is spannend. Niet alleen voor jou maar ook voor de pup! Een verhuizing is namelijk een indrukwekkende ervaring. Allemaal nieuwe indrukken, de puppy’s eerste nacht van huis en jij die voor het eerst zorgt draagt voor een nieuwe hond.

In dit artikel geven wij je tips over hoe je de eerste nacht met je puppy zo comfortabel en prettig mogelijk kunt maken. Zo zorg je voor een goede start van een fijn leven met je nieuwe beste vriend(in). Eerste nacht puppy? Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je dat aanpakt.

Puppy eerste nacht, wees goed voorbereid

De eerste nacht zonder de moeder is voor een pup best lastig. Dat begrijpen wij heel goed en daarom is de eerste tip om voor een goede voorbereiding te zorgen. Niet alleen voor de pup, maar ook voor jezelf. Zo maak je de eerste nacht met je puppy een stuk prettiger.

Zorg ervoor dat je contact met de buren hebt gemaakt voordat je je puppy mee naar huis neemt om uit te leggen dat de eerste nacht met de puppy wat overlast kan geven. Zo voorkom je ergernissen en raakt je pup niet gestrest door buren die aanbellen om te vragen of het allemaal wat zachter kan. Zorg er ook voor dat de pup al redelijk moe is en leg een doek of knuffel uit het nest bij de pup.

Puppy’s vinden het prettig om het warm te hebben. Je kunt daarom ook een kruik in de mand van je puppy leggen. Zorg er tot slot voor dat de puppy vlak voor het slapengaan wordt uitgelaten en leg ‘s nachts puppy pads neer om ongelukken te voorkomen.

Verwen als eerst je puppy natuurlijk met liefde en heel veel knuffels. Naast alle aandacht die je geeft kan je je puppy ook verwennen met deze gezonde Lakse Kronch zalmsnacks boordevol Omega 3 en gezonde vetten. De koekjes kan je ook gebruiken zodra je op puppycursus gaat. Echt een aanrader.

Tip: wanneer jij je puppy pas net hebt, ben je waarschijnlijk nog zoekende naar het beste puppy voer. Voeding op maat is voor iedere hond de beste keuze. Deze voeding houdt namelijk rekening met leeftijd, behoeftes, conditie, ras en gezondheidsproblemen. Wanneer je puppy ouder wordt zul je automatisch advies ontvangen voor een nieuwe samenstelling. Het mooiste van alles is dat voeding op maat vaak tot 30% goedkoper is dan populaire merken. Lees hier meer over het voeding op maat concept.

Pup alleen laten slapen of liever niet?

Als je ervoor kiest om de pup in de bench te doen en meteen naar bed te gaan, dan kun je je voorbereiden op een nacht vol gejank en gepiep. Je pup hoopt hiermee jouw aandacht te trekken. Negatieve aandacht is immers ook aandacht! Hou er rekening mee dat de pup piept in de bench s nachts.

Deze methode kan benchtraining op een later moment echter lastiger maken en zorgt in sommige gevallen voor angst bij de pup. Om deze angst weg te nemen dien je veel tijd en aandacht aan je hond te besteden. Een beter oplossing is het volgende. Kies er liever voor om de pup tijdens de eerste nachten in jouw slaapkamer te laten slapen.

Als je dit niet fijn vind dan kun je ook in de kamer van de pup gaan liggen. In beide gevallen moet je dit afbouwen binnen een paar dagen. Je hoeft niet bang te zijn dat de pup nooit meer alleen kan slapen als je de eerste nachten bij hem of haar blijft. Zorg er gewoon voor dat de pup langzaam kan wennen aan jouw afwezigheid door elke dag meer afstand te creëren.

Het is geen ramp om de pup gerust te stellen als hij onrustig is tijdens de eerste nacht. Het is immers erg wennen als je ineens in een nieuw huis woont. Wees het gepiep en gejank liever voor door je pup gerust te stellen voordat hij of zij gaat mekkeren.

Pak het alleen slapen geleidelijk aan en stuur je pup steeds meer in de richting van zijn of haar eigen slaapplek door de mand elke nacht een stukje in de goede richting te plaatsen.


Ontdek het gemak van automatische leveringen

Het beste voer voor je huisdier. Vul tien eenvoudige vragen in over je huisdier en ontvang een gratis voedingsplan, helemaal op maat. Premium voeding tot wel 30% goedkoper dan andere merken en gratis thuisbezorgd. Lees verder op deze pagina.

Ja, ik wil direct mijn persoonlijke voedingsplan ↗️  


Pup eerste nacht bench dicht?

Moet voor de pup in de eerste nacht de bench dicht? Ja en nee. Als je een pup koopt die het vanuit het nest gewend is om in de bench te slapen dan is de kans groot dat dit geen problemen oplevert. Is je pup echter een werpkist of buitenverblijf gewend dan is de kans groot dat de pup de bench niet meteen kan waarderen. Hier is training voor nodig.

Hoeveel nachten bij pup slapen?

Het is aan te raden om het samen slapen na een week af te bouwen. Sommige puppy’s geven al eerder aan dat ze groot genoeg zijn om alleen te slapen en sommige puppy’s hebben meer hulp nodig om zelfvertrouwen op te bouwen. Het antwoord op de vraag: hoeveel nachten bij je pup slapen is dus voor iedere pup verschillend.

Kijk daarom goed naar het gedrag van je pup en kies op basis daarvan of jou pup het aankan om alleen te slapen. Als je pup erg angstig is dan kan het helpen om langer samen te slapen. Zo zorg je ervoor dat je pup meer zelfvertrouwen krijgt en niet angstig blijft. Voorkomen is in dit geval altijd beter dan genezen! Bij je puppy slapen kan overigens ook een goede manier zijn om een band met je pup op te bouwen. Zorg er alleen voor dat je puppy ook zelf leert te slapen.

Hoeveel slaapt een puppy?

Een puppy slaapt veel! Hoe meer er te verwerken valt, hoe meer slaap de pup nodig heeft. Je kan er tijdens de eerste nacht en dag dus op rekenen dat je pup heel veel slaapt. Volwassen honden slapen zo’n 15 uur per dag. Puppy’s hebben zo’n 18 uur slaap per 24 uur nodig. Kijk er dus niet raar van op als je je puppy op de gekste plekken een dutje ziet doen.

Het kleine lichaampje heeft nu eenmaal veel slaap nodig om groot en sterk te worden! Ben jij op zoek naar de perfecte slaapplek voor jouw trouwe viervoeter? Bekijk hier onze uitgebreide collectie aan hondenmanden en benches en creëer een vertrouwde plek voor jouw nieuw pup.

Begin je aan de eerste nacht met je puppy? Leuk! Na het lezen van dit artikel heb je hopelijk een beter idee hoe je dit aan kunt pakken. Je hebt antwoord op de vragen: hoeveel nachten bij pup slapen en pup eerste nacht bench dicht? Onthoud goed dat voor je puppy de eerste nacht spannend is. Zorg dat je je kleine vriend op zijn / haar gemak stelt en heb vooral veel plezier samen.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *