Mag een hond mango eten?

mag een hond mango

Wil je je hond mango geven omdat je telkens met grote ogen aangekeken wordt? In dit artikel gaan we in op honden en mango, vertel ik je alles voor- en nadelen en geef ik je tips hoe je je hond verantwoord mee kunt laten snacken. Mag een hond mango eten?

Mogen honden mango?

Ja, honden mogen mango eten. Wel is het belangrijk dat je op een aantal dingen let voordat je je hond laten overstappen op een volledig fruit dieet. Daarover wil ik je graag wat meer vertellen.

Een mango zit vol met goede voedingsstoffen zoals vezels, vitamine A, B6, C & E. Dit maakt het een zeer gezonde snack en daarbij is snack belangrijk. Je doet er goed aan op te passen met hoeveel mango je hond binnenkrijgt.

Dit komt doordat er best veel suiker in een mango zit. Af en toe een hapje mee eten is lekker, maar wel met mate zoals geldt voor al het andere ‘menseneten’ dat je je hond zou willen geven. 

Wat is het gevaar als ik mijn hond mango geef?

mogen honden mango

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten voordat je je hond mango geeft. Ik noemde net al de hoeveelheid suiker die in een mango zit. Helemaal als het de eerste keer is dat je hond dit proeft, is het verstandig met weinig te beginnen.

Je weet nooit hoe een mango valt bij je hond. Dingen als buikpijn en diarree zouden voor kunnen komen als je hond toevallig niet zo goed tegen de lekkernij kan.

Daarnaast is het heel belangrijk dat je de mango in kleine stukjes maakt en de pit verwijdert. Het gevaar ligt hem met name in dit laatste. Honden schrokken graag grote happen naar binnen en daarbij is de pit gevaarlijk. Ook is het goed om de mango van de schil te halen.

Dit kan vast komen te zitten in de keel of voor problemen zorgen in de maag. Dit samen met grote harde stukken kunnen een gevaar zijn voor met name de kleinere honden.

Kortom, op de vraag mag een hond mango eten kunnen we ja zeggen. Let erop dat je het in kleine stukjes maakt en de mango goed wast als je het uit de winkel haalt om eventuele bestrijdingsmiddelen te verwijderen. Wees vervolgens conservatief met de hoeveelheid en jij en je hond kunnen samen lekker genieten van een stukje mango!

Maak gratis profiel aan banner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Automatische leveringen katten- en hondenvoeding?👇Bespaar tijd & geld en maak het jezelf gemakkelijk!

Maandelijks GRATIS thuisbezorgd
 30% GOEDKOPER dan je huidige voer
  De winnaar van het Beste product van het Jaar 2021 - 2022