Kosten dierenarts gestegen; premie dierenverzekering zal volgen

In twee jaar tijd zijn de tarieven van dierenartsen met 13 procent gestegen. Ten opzichte van vijf jaar geleden bedraagt de stijging zelfs meer dan 26 procent. Dit blijkt uit een steekproef door Huisdierenverzekeringen.nl, een vergelijker van dierenverzekeringen, die de tarieven van ruim 35 dierenklinieken en dierenartsen met elkaar vergeleek.

Niet enkel kostenstijgingen als oorzaak

De stijging van de dierenartstarieven lijkt slechts ten dele samen te hangen met de sterke inflatie. Zo is het niet zeer waarschijnlijk dat het tarief van een consult in de avond of nacht, dat gemiddeld met bijna een kwart gestegen is sinds 2020, evenredig sterk wordt beïnvloed door inflatie of kostenstijgingen.

Het inenten van een kat of hond nam met gemiddeld 9% toe tussen 2020 en 2022, terwijl de rekening voor de castratie van een hond ruim 12% in prijs steeg. Het gemiddelde tarief van een consult bij een dierenarts steeg met 11%, van €37,60 naar €41,75.

Premie dierenverzekering zal volgen

Ook verzekerde huisdiereigenaren ontkomen niet aan prijsstijgingen. “Met dergelijke prijsstijgingen kan het bijna niet anders dat de premies van dierenverzekeringen mee zullen stijgen”, aldus een woordvoerder van Huisdierenverzekeringen.nl. “Met de huidige dierenartskosten is zo’n verzekering echter zeker het overwegen waard”, zo vervolgt hij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Automatische leveringen katten- en hondenvoeding?👇Bespaar tijd & geld en maak het jezelf gemakkelijk!

Maandelijks GRATIS thuisbezorgd
 30% GOEDKOPER dan je huidige voer
  De winnaar van het Beste product van het Jaar 2021 - 2022