Wat spookt je hond thuis uit als jij er niet bent?

Meest recente update: juni 29, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Je kent het vast wel. Na een lange dag werken kom je thuis om vervolgens je hele inboedel op de grond te zien. Kleren, kussens van de bank en etensresten liggen op plekken waar het niet hoort. Als je je hond aankijkt geeft hij met z’n ogen aan dat hij ook niet weet wat er gebeurt is. In dit artikel gaan we in op manieren om je hond in het gareel te houden als je er zelf niet bent.

Waarom leeft je hond zich zo uit?

Honden hebben beweging nodig. Op iedere hondenblog lees je verhalen van mensen die na het uitlaten van hun hond geen moeite meer hebben met een kapotte inboedel. Door voordat je langer van huis gaat een goede wandeling te maken met je hond kun je jezelf veel ellende besparen.

Als het goed is blijft je hond de eerste paar uur na een stevige wandeling lekker in de mand liggen. Afhankelijk van de grootte van je hond en de mate van activiteit kun je verschillende afstanden proberen. 

Wat ook goed helpt als je hond na een tijdje toch weer energie krijgt zijn is het gebruik van hondenspeeltjes. Een simpele lap stof, een eend om mee te spelen of een automatisch laserlamp houden je hond bezig als de energie weer aanwezig is.

Pas bij verveling gaan honden ondeugende dingen doen. Zo klom onze hond altijd op de bank terwijl hij goed wist dat dat niet mocht als wij thuis waren. We vonden altijd haren op de bank en wonder boven wonder lag de hond nooit op de bank als wij thuiskwamen.

Helpt dit ook niet dan kun je een hondencamera proberen. Dit is een camera die je in je huis kunt plaatsen en dat realtime beelden doorstuurt. Zo zie je altijd wat je hond aan het doen is.

Als je regelmatig troep aantreft kun je in de gaten houden wat een trigger is voor je hond. Staat je hond bijvoorbeeld eerst lang voor de deur naar de bijkeuken waar het eten staat voordat de keuken geplunderd wordt, dan weet je dat je misschien een klein beetje eten in de woonkamer neer moet zetten voordat je weggaat. 

Door je hond in de gaten te houden kom je er snel genoeg achter wat je hond allemaal doet als niemand thuis is. Bovendien is het leuk om af en toe even in te checken. Veel leuker dan uit het raam staren in ieder geval.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *