Top 5 kattenrassen | Populaire kattenrassen & kattensoorten

kattenrassen

Meest recente update: juli 9, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Katten zijn erg leuk en zeer geschikt als huisdieren. Toch zit er veel verschil tussen de kattenrassen en daar zijn er nogal wat van. In totaal zijn er tussen de 41 en 71 verschillende kattensoorten afhankelijk van welke organisatie je het vraagt

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen lievelings- ras en dat is maar goed ook. In dit artikel geven je we een top 5 met populaire kattenrassen en gaan we in op enkele van de unieke eigenschappen van deze kattensoorten.

1. Siamees

siamese kat

De Siamese kat komt oorspronkelijk uit Thailand en is al zeker honderd jaar erg populair. De eerste exemplaren kwamen rond 1880 richting Europa. Deze kattensoort staat aan de basis van veel andere kattensoorten en is een van de eerste erkende rassen. Siamezen zijn erg sociaal en hebben dan ook veel behoefte aan aandacht van de mensen en dieren waarmee ze samenleven.

2. Pers

Perzische kat

De pers is een kattenras oorspronkelijk uit Perzië. Je kunt een Perzische kat herkennen aan een hele dikke en lange vacht. Ze hebben korte poten en daarnaast een brede kop waarbij de oren ver uit elkaar staan. Ze zijn er inmiddels in veel verschillende kleuren. Doordat de vacht zo dik is hebben ze veel verzorging nodig. Perzen zijn bovendien introverte dieren en zijn daarom goed te houden als binnenkat.


Het beste voer voor je huisdier?

Vul tien eenvoudige vragen in over je huisdier en ontvang een gratis voedingsplan, helemaal op maat. Premium voeding tot wel 30% goedkoper dan andere merken en gratis thuisbezorgd. Lees verder op deze pagina.

Ja, ik wil direct mijn persoonlijke voedingsplan ↗️  


3. Maine Coon

maine coon

De Maine Coon katten zijn over het algemeen een van de grootste en zwaarste katten die er zijn. Toch zijn het hele rustige katten en zeer sociale dieren. Het is dan ook aan te raden om de kat niet als enige in het huishouden op te nemen. Ze beschouwen zich als deel van het gezin en willen daarom veel aandacht.

4. Ragdoll

ragdoll

Ook het Ragdoll kattenras bestaat voornamelijk uit grote katten met een halflange vacht. Het zijn vrij rustige, maar ook sociaal afhankelijke dieren die veel aandacht van je willen. Ze gaan niet zo snel bij je op schoot zitten, maar willen wel altijd bij je in de buurt blijven. Ook vinden ze het leuk om je achterna te lopen, let er dan ook op dat je er niet per ongeluk op gaat staan.

5. Bengaal

bengaal

De bengaal is vergeleken met sommige andere kattenrassen op deze lijst nog relatief nieuw, het ras is ontstaan rond 1950. De bengaal is een kat met een vlekkenpatroon met strepen en is vaak geel en oranje met zwarte/bruine strepen. De bengaal is een actievere kat en weet zichzelf ook goed bezig te houden. 

Zorg ervoor dat je in ieder geval genoeg speeltjes in huis hebt, zodat je kat zich niet hoeft te vervelen. Een bengaal vindt het ook leuk om samen met jou te spelen.

Maak gratis profiel aan banner

Een reactie op “Top 5 kattenrassen | Populaire kattenrassen & kattensoorten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *