Gaat je kat er vaak vandoor? Met deze tip zit je goed!

Meest recente update: augustus 10, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Katten zijn bezige baasjes en gaan graag aan de wandel. Dat is goed voor ze omdat ze veel beweging nodig hebben. Toch is het best vervelend als ze aan het einde van de dag nog niet binnen zijn. Je moet dan zelf weer op onderzoek uit om je kat te vinden en dat kan veel tijd kosten weten we uit eigen ervaring.

In dit artikel gaan we daarom in op een handig product dat je hiermee kan helpen, namelijk de gps tracker kat.

Hoe werkt dit precies?

Een gps tracker is een handige tool waarmee jij je kat altijd terug kunt vinden. Het apparaatje hang je aan de halsband van je kat en via GPS kun je precies in de gaten houden waar je kat zich bevindt. 

Als je kat in de avond nog niet thuis is, kun je deze data raadplegen om zo je kat op te halen. Je hoeft hierdoor niet lang wakker te blijven om te wachten tot dat je kat weer thuis is. Dat scheelt enorm!

Op bijna iedere kattenwebsite lees je over het nut van deze tool. Wel is het belangrijk om een aantal zaken te bekijken voordat je het product gaat kopen, waaronder:

  1. Batterijduur

Niet iedere tracker heeft dezelfde batterijduur. Je wilt niet iedere dag de batterij vervangen en het is daarom verstandig om hierop te letten voordat je er een koopt.

  1. Grootte en comfort

Sommige trackers zijn groter dan de andere. Het beste is om het je kat zo makkelijk mogelijk te maken. Een kleine kat zou geen grote tracker om de halsband moeten krijgen. Dit is vervelend en dat is niet de bedoeling van het product.

  1. Waterbestendigheid

De meeste katten hebben een hekel aan water. Toch kan het voorkomen dat je kat eens nat wordt, bijvoorbeeld door de regen. Als de tracker niet tegen water kan blijf je bezig. 

Gaat je kat er regelmatig vandoor? Dan is een tracker dé manier om je kat snel terug te vinden. Hierdoor hoef je niet te wachten tot je kat thuis komt en weet je zeker dat je kat nooit zoek raakt.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *