Mag een hond ananas eten?

mag een hond ananas

Wat is het Engelse woord voor ananas? Annanas or ananas? PINEAPPLE! Nu rest alleen de vraag nog, mag een hond ananas eten? Er is namelijk altijd veel discussie over. Mag het wel op een pizza, mag het niet op een pizza en mogen honden ananas eten?

In dit artikel vertel ik je daar alles over. We vertellen je of je hond ananas mag eten, wat er goed / slecht aan is en hoe je het beste je ananas aan je hond kunt geven zonder complicaties.

Mogen honden ananas?

Ja, honden mogen ananas eten. Wel moeten we hierbij direct een aantal belangrijke opmerkingen maken dus lees vooral verder. In principe mag een hond ananas eten. Het zit namelijk boordevol goede dingen zoals vitamine B6, vitamine C en vezels. Dit is allemaal heel belangrijk voor de goede gezondheid van je hond.

Al deze voedingsstoffen zijn gezond voor ons en ook voor je hond. Wel is het belangrijk om te weten dat we het hier hebben over ‘rauwe’ ananas, niet de verwerkte soort uit de winkel.

In rauwe ananas zit namelijk veel natuurlijk suiker. In de bewerkte nog veel meer. Je doet er dan ook verstandig aan om je hond geen ananas te geven in grote hoeveelheden. Hier worden ze snel dik van en dat kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

We raden je daarnaast aan om bij de eerste keer dat je je hond ananas geeft te letten op hoe dit valt. Niet iedere hond kan namelijk even goed tegen ananas. Merk je dat er na het eten diarree ontstaat of dat de maag van streek raakt? Dan weet je dat het niet het eten is voor jouw hond.

Wat verder belangrijk is bij het voeren van ananas is de grootte van de stukken die je geeft. Wij eten eenvoudig een groot stuk, maar dat geldt niet voor honden. Geef je hond dus enkel ananas in kleingesneden stukjes.

Let er hierbij op dat je ook de harde kern van de vrucht verwijdert. Deze kan hard zijn en problemen veroorzaken, bijvoorbeeld als je hond dit in z’n geheel doorslikt. 

Kortom, mag een hond ananas eten? Het antwoord is ja! In kleine hoeveelheden en zonder de harde kern. Het is zeer geschikt als gezonde snack en bij warm weer. Wil je daarnaast het beste voedsel voor je hond uitproberen? Lees dan snel verder op deze pagina.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Automatische leveringen katten- en hondenvoeding?👇Bespaar tijd & geld en maak het jezelf gemakkelijk!

Maandelijks GRATIS thuisbezorgd
 30% GOEDKOPER dan je huidige voer
  De winnaar van het Beste product van het Jaar 2021 - 2022