Een hond is je beste vriend

fitte honden

Meest recente update: augustus 18, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Het dier dat het aller dichtste bij de mens staat is een hond. Het voelt feilloos aan hoe je je voelt. Verdrietig, blij of gestrest: geen enkel ander dier voelt emoties van zijn of haar baas zo goed aan. Een kameraadje voor het leven die veelal een volwaardig gezinslid is.

Maar een hond is meer dan alleen een gezelschapsdier. Ook bij therapeutisch werk wordt er vaak een hond ingezet. Of bij reddingswerkzaamheden. Dat een hond, hoe groot of klein het ook is, je beste vriend is kunnen heel veel mensen beamen.

Een hond houdt je actief en fit

Wanneer je een hond hebt is er geen excuus meer om niets aan je conditie te doen. Want het beestje moet natuurlijk wel uitgelaten worden, liefst een aantal keren per dag. Maar zeg nou zelf, er is toch niets fijner dan met je kameraad lekker het bos in te gaan of een wandeling in het park te maken.

Even een frisse neus halen en tijd om te ontspannen. Misschien heb je wel een hond die het heerlijk vindt om te zwemmen. Een goed excuus om naar het water te gaan en te genieten van het mooie weer. Een bak water mee voor de hond, een lekker drankje voor jezelf, een mooi boek en jullie hebben samen de tijd van je leven.

Houdt je hond van spelen? Niets leuker dan een balletje of stok weg te gooien. Met wandelen en spelen houd je elkaar actief en fit, alle dagen van het jaar.

Altijd iemand blij

Ook al heb je een slechte dag op het werk gehad, op het moment dat je de deur opent word je door een kwispelende en blije hond begroet. Altijd blij dat het baasje weer thuiskomt. Bij jou zorgt dat toch voor een glimlach op je gezicht? Een hond oordeelt nooit over jou, ook al ben je misschien niet zo aardig geweest tegen een collega of heb je een opdracht niet naar behoren uitgevoerd.

Sterker nog, een hond neemt je altijd in bescherming. Wanneer iemand iets slechts met je voorheeft, komt de hond in actie. Een betere beschermengel kun je je niet wensen.


Ontdek het gemak van automatische leveringen

Het beste voer voor je huisdier. Vul tien eenvoudige vragen in over je huisdier en ontvang een gratis voedingsplan, helemaal op maat. Premium voeding tot wel 30% goedkoper dan andere merken en gratis thuisbezorgd. Lees verder op deze pagina.

Ja, ik wil direct mijn persoonlijke voedingsplan ↗️  


Zorgen voor je trouwe vriend

Ieder huisdier heeft natuurlijk zorg en aandacht nodig, dus dat geldt ook voor je hond. Daarom is het belangrijk dat iemand anders voor je trouwe viervoeter zorgt wanneer jij daartoe niet in de gelegenheid bent. Tijdens de vakantie, wanneer je ziek bent of lange werkdagen maakt.

Heb jij hondenoppassers die de zorg voor je hond met enige regelmaat overnemen? Bedank hen dan met een persoonlijk cadeau. Een leuke manier om dat te doen is door hen mokken met opdruk te geven. Op Bedrukken.nl vind je nog veel meer geschenken die je kunt laten personaliseren. Wanneer je goed bent voor je hond, is de hond ook heel loyaal naar jou. Een lekkere knuffel, een aai over de bol en een vriendschap voor het leven. Hoe mooi kan het leven met een hond zijn!

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *