Drinkfontein kat | De beste waterfontein voor je kat

drinkfontein kat

Meest recente update: juli 14, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Het is bekend van katten dat ze over het algemeen niet zoveel dorst hebben. Wel is het natuurlijk heel belangrijk om gehydrateerd te blijven om gezondheidsproblemen te voorkomen. Een van de handige tools die je hiervoor kan gebruiken is een drinkfontein.

In dit artikel vertellen we je alles over de gezondheidsvoordelen van een drinkfontein voor je kat. We gaan in op enkele top waterfonteinen en leggen je uit waar je op moet letten.

Waarom een drinkfontein kat?

Een waterfontein voor je kat helpt het drinken te stimuleren. Stilstaand water is  niet zo aantrekkelijk. Loopt het water echter door dan nodigt dit je kat uit om meer te drinken. Helemaal omdat katten van zichzelf geen grote drinkers zijn is dit heel handig en goed voor de gezondheid. 

Een kattenfontein is bovendien ook goed voor de kwaliteit van het water. Stilstaand water is vatbaarder voor bacteriën. Loopt het water door met behulp van een katten drink fontein dan voorkomt dit dat het water muf wordt. Hier hebben katten een hekel aan en maakt dat ze nog minder gaan drinken. 

Helemaal wanneer je zelf veel van huis bent is een kat drinkfontein heel handig. Je kunt het vullen en het blijft stromen zolang de kattenfontein aan staat. Je kat krijgt zo gedurende de dag contant een impuls om te drinken en het blijft bovendien goed en lekker. 

Katten zijn zoals aangegeven niet zo gek op drinken. Ze zijn vaak zelfs een beetje uitgedroogd. Drinken is heel belangrijk om de slechte stoffen uit het lichaam te reinigen, anders bestaat de kans dat de organen dit gaan merken. De nieren bijvoorbeeld kunnen hier last van krijgen en hier wil je problemen mee voorkomen.

Waar moet je op letten bij een drinkfontein?

Er zijn een hoop verschillende drinkfonteinen te vinden en over het algemeen zijn ze allemaal goed. Het is handig om te letten op de volgende dingen voordat je een drinkfontein voor katten gaat kopen.

Hoe makkelijk is het schoon te maken? Een waterfontein zorgt voor schoon drinkwater, maar dat betekent niet dat de bak zelf nooit schoongemaakt moet worden. Is de fontein makkelijk uit elkaar te halen en kan het bijvoorbeeld in de vaatwasser?

Zijn er waterfilters? Sommige kattenfonteinen maken gebruik van een waterfilter om nog schoner water te bieden aan je kat. Hoe duur zijn deze filters en is het gemakkelijk te gebruiken?

Hoeveel water kan erin? Als de kat gedurende de dag alleen is kan het geen kwaad om een grote hoeveelheid water in de waterfontein kwijt te kunnen. Zo weet je zeker dat je kat nooit zonder water komt te zitten.

Materiaal? Van welk materiaal is het gemaakt? Soms staat de kattenfontein in de woonkamer en je wilt natuurlijk wel dat dit er mooi uit ziet. Ook is een keramische drinkfontein voor een kat beter dan bijvoorbeeld plastic. Over de lange termijn heb je namelijk kans dat stukjes plastic in het water terecht komen. Dit probleem heb je niet met een drinkfontein van keramiek.


Ontdek het gemak van automatische leveringen

Het beste voer voor je huisdier. Vul tien eenvoudige vragen in over je huisdier en ontvang een gratis voedingsplan, helemaal op maat. Premium voeding tot wel 30% goedkoper dan andere merken en gratis thuisbezorgd. Lees verder op deze pagina.

Ja, ik wil direct mijn persoonlijke voedingsplan ↗️  


De beste drinkfonteinen voor katten

We hebben aan de hand van de bovenstaande punten enkele van de beste drinkfonteinen voor katten voor je op een rij gezet in willekeurige volgorde. Het hangt van jou af welke je mooi vindt en welke factoren belangrijker zijn.

Trixie drinkfontein vital falls keramisch blauw

De Trixie drinkfontein vital falls keramisch blauw / wit heeft een capaciteit van 1,5 liter. Het is naast honden ook zeer geschikt voor katten. Het geeft het stromende water een betere smaak en door de watercirculatie wordt het ook natuurlijk gekoeld. De keramische drinkfontein zorgt bovendien voor schoner drinkwater doordat er geen plastic bak heeft.

Eyenimal waterfontein grijs

De Eyenimal waterfontein grijs heeft ook een capaciteit van 1,5 liter. Het is bedoeld om stilstaand water tegen te gaan en ziet er bovendien leuk uit met het water bovenop. Het biedt je kat een frisse bron van water.

Trixie drinkfontein duo stream wit / blauw

De Trixie drinkfontein duo stream wit / blauw zorgt altijd voor schoon water. Het heeft een capaciteit van 1 liter en maakt het drinken voor je kat aantrekkelijker. Door de watercirculatie wordt het water natuurlijk gekoeld ten geeft het een betere smaak. 

Petsafe drinkfontein platinum 

De Petsafe drinkwell platinum is voor de katten met grote dorst. In de waterfontein kan namelijk 5 liter en is daarom zeer geschikt voor situaties waarin je langer van huis bent. De fontein zorgt altijd voor stromend water en helpt je kat gehydrateerd te blijven. 

Eyenimal drinkfontein smart bloom

De Eyenimal drinkfontein smart bloom heeft een capaciteit van 2 liter. Daarnaast heeft de fontein meerdere waterstanden waardoor je kan experimenteren met de optimale stand voor je kat. Zo kan de stroom constant bewegen of enkel bij beweging. Naast de standen heeft de waterfontein ook een koolstoffilter om het water te zuiveren. 

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *