8 leuke weetjes over een Labradoodle, ken jij ze allemaal?

Labradoodle

Een labradoodle is een schattige verschijning. Ze hebben een mooie bos haar en lijken daarom ook wel wat op een knuffelbeer. Het is dan ook niet zo vreemd dat ze in Nederland heel populair zijn. In dit artikel vertellen we je 8 leuke weetjes over de labradoodle. Ken jij ze allemaal?

  1. Een Labradoodle is een kruising tussen een labrador en een poedel. De term bestaat sinds 1955, maar sloeg later pas écht aan bij het grote publiek. De eerste labradoodles verschenen echter pas in de jaren 80.
  2. De honden werden oorspronkelijk gefokt als begeleidingshonden. De reden dat deze specifieke combinatie is gemaakt komt omdat ze zelfs geschikt zijn voor mensen met een allergie voor hondenharen.
  3. Je hebt labradoodles in alle soorten, maten en kleuren. Je hebt de kleine schattige labradoodles van rond de 10 kilo en de grotere honden die wel meer dan 20 kilo kunnen wegen.
  4. Hoewel de honden heel populair zijn is het geen erkend ras. Wel werken verschillende fok verenigingen over de hele wereld aan het standaardiseren van het fokproces zodat dit later wellicht alsnog zal gebeuren.
  5. Het zijn erg slimme en sociale honden. Ze pakken nieuwe trucjes snel op en voelen goed aan wat de regels zijn binnen het gezin. Het zijn daarom geschikte honden om te hebben met (jonge) kinderen.
  6. Een labradoodle wordt gemiddeld tussen de 12 en 14 jaar oud. Hiermee worden ze iets ouder dan het gemiddelde van alle hondenrassen
  7. De honden zijn zeer actief. Ze hebben in elk geval een uur beweging nodig per dag en houden erg van zwemmen. Je moet er dus wel eens achteraan als er een sloot in de buurt is.
  8. Een labradoodle is een hypoallergene hond al kun je dat nooit voor 100% zekerheid zeggen. De vacht verliest bijna geen haar en is daarom geschikt voor mensen met een allergie. Wel moet deze vacht goed bijgehouden worden. Er ontstaan snel knopen waardoor de vacht er rommelig uit kan zien. Enige verzorging is dus wel op z’n plaats.

Kortom, een labradoodle is een hele geschikt hond voor in het gezin. Ze zijn eenvoudig te trainen door de intelligentie en houden van aandacht. Ze gaan graag met je naar buiten en zien er ook nog eens schattig uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Automatische leveringen katten- en hondenvoeding?👇Bespaar tijd & geld en maak het jezelf gemakkelijk!

Maandelijks GRATIS thuisbezorgd
 30% GOEDKOPER dan je huidige voer
  De winnaar van het Beste product van het Jaar 2021 - 2022