Snacks voor honden | De beste snacks om je hond gezond te houden

Meest recente update: juli 23, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Wanneer je de hondenvoerzak erbij pakt, staat je hond waarschijnlijk binnen enkele seconden naast je. Honden moet je regelmatig voeren, maar ook een snack mag niet ontbreken. Snacks zijn een goede manier om je hond mee te belonen wanneer je deze zich goed gedraagt of wanneer je probeert om het een nieuwe truck te leren. 

Naast het zijn van een beloning, hebben snacks nog een andere functie. Sommige snacks zijn namelijk gemaakt om je hond gezond te houden. Zo zijn er snacks die de tanden van je hond sterk houden of die oudere honden meer energie geven. 

Lees verder om erachter te komen welke hondensnacks het beste zijn voor jouw hond.

Hondenworsten

Hondenworsten zijn een goede en gezonde snack voor je hond. Honden genieten graag van een lekker stukje worst. Verse diepvriesmaaltijden voor de hond kunnen hierbij goed van pas komen, maar worden soms vergeten. Hondenworsten kun je buiten de koelkast bewaren en daardoor liggen ze altijd klaar om aan je hond te worden gevoerd. Hondenworsten worden vaak van natuurlijke ingrediënten gemaakt die zorgen voor sterke botten en een gezonde vacht. Ook bevatten ze essentiële vitaminen en mineralen die je hond nodig heeft om gezond te blijven. 

Er zijn ook speciale hypoallergene hondenworsten te verkrijgen voor honden die een gevoelige maag of allergie hebben. Zo is er voor elke hond een lekkere snack.

Hondenkluiven

Hondenkluiven zijn een favoriet onder honden en hebben daarnaast ook nog een gezonde functie. Kluiven reinigen het gebit en het kauwen op een kluif maakt de hond blij. Ook zorgt het kauwen op kluiven voor sterke kaken. Er zijn vele soorten kluiven gemaakt van verschillende materialen. Een goede optie is bijvoorbeeld een kluif gemaakt van koffieboomhout. Dit materiaal splintert (bijna) niet en is niet giftig. 

Die hond heeft echter het liefst een bot waar ze een lekker stuk vlees vanaf kunnen trekken. Botten bevatten eiwitten, mineralen, zoals calcium en fosfor en vitamines. Door het kauwen op een hondenkluif blijft je hond dus niet alleen gelukkig, maar ook gezond. 


Ontdek het gemak van automatische leveringen

Het beste voer voor je huisdier. Vul tien eenvoudige vragen in over je huisdier en ontvang een gratis voedingsplan, helemaal op maat. Premium voeding tot wel 30% goedkoper dan andere merken en gratis thuisbezorgd. Lees verder op deze pagina.

Ja, ik wil direct mijn persoonlijke voedingsplan ↗️  


Groente en fruit

Groente en fruit zijn niet per se de favoriete snack van je hond, maar bevatten toch essentiële vitaminen en mineralen die je hond goed kan gebruiken. Voordat je naar de keuken rent om een fruitsalade voor je hond te bereiden, is het belangrijk om te weten dat je hond niet zomaar elk fruit of elke groente kan eten. 

Een paar dingen die je gerust aan je hond kunt geven, zijn:

 • appel
 • banaan
 • bosbessen
 • broccoli
 • meloen
 • komkommer
 • wortel
 • mango

Fruit en groente die je beter kunt vermijden en soms zelfs giftig kunnen zijn voor je hond, zijn:

 •  avocado
 •  druiven (en dus ook krenten en rozijnen)
 •  rauwe aardappel
 •  rauwe tomaat
 •  paddenstoelen
 •  uien

Waarom een gezonde snack?

Je kunt je hond het beste snacks geven die echt voor honden bedoeld zijn. Sommige mensen schuiven hun hond graag een paar blokjes kaas, plakje boterhamworst of plakjes worst toe. Voor de mensen is dit een kleine en simpele snack, maar voor honden zit hier al snel teveel zout of vet in. Honden hebben veel minder calorieën en andere voedingswaarden nodig dan de mensen. Het lichaam van je hond is natuurlijk ook een stuk kleiner. Twee blokjes kaas staat qua voedingswaarden voor de hond gelijk aan een hamburger en een plakje boterhamworst zal voor de hond dezelfde voedingswaarden bevatten als een zakje chips. 

Zo zie je maar dat een simpel hapje vlees een grote impact kan hebben op de gezondheid van je hond. Veel verkeerde snacks kunnen zorgen voor overgewicht en andere gezondheidsproblemen.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *