Met je hond op wintersport? Hier moet je op letten! 5 handige tips

hond wintersport

Meest recente update: juni 30, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Als je op wintersport gaat kan het heel leuk zijn om je hond mee te nemen. Toch moet je hiervoor wat voorbereidingen treffen. In Nederland zijn we namelijk niet gewend om constant in de sneeuw te lopen en ook Nederlandse honden zijn hier niet voor gemaakt. Om klaar te zijn voor een gezellige wintersport met je hond geven we je hier 5 handige tips.

Controleer de toegang voor honden

Het is misschien een inkoppertje, maar niet op alle locaties zijn honden toegestaan. Controleer daarom bij je huisje, op de skipiste en eventuele restaurants of je een hond mee mag nemen. Het zou niet zo prettig zijn om de deur gewezen te worden terwijl je al met een been op de skipiste staat.

Zorg ervoor dat je genoeg voer meeneemt

In het buitenland is niet altijd hetzelfde voer te krijgen en dat vindt niet iedere hond even leuk. We raden je daarom aan om voedsel van huis mee te nemen. Een reis naar een nieuwe omgeving is al spannend genoeg. Ook nog ander voer uitproberen is misschien iets te veel gevraagd voor je hond. We raden je voedsel op maat aan, het beste voer voor je hond. Daarover kun je meer lezen op deze pagina.


Het beste voer voor je huisdier?

Vul tien eenvoudige vragen in over je huisdier en ontvang een gratis voedingsplan, helemaal op maat. Premium voeding tot wel 30% goedkoper dan andere merken en gratis thuisbezorgd. Lees verder op deze pagina.

Ja, ik wil direct mijn persoonlijke voedingsplan ↗️  


Lekkere snacks voor onderweg

Niet alleen het voer is belangrijk, ook snacks mag je niet vergeten. Het is immers vakantie en daar moet je van genieten. Waar het baasje een lekkere schnitzel neemt op het terras mag het je hond ook aan niets ontbreken. We raden je bijvoorbeeld de Henne Zalmsnacks aan. Zeer populair en nog gezond ook als hondensnack.

Schoenen voor in de sneeuw

Honden hebben gevoelige poten en de Nederlandse honden zijn niet gewend aan de sneeuw. Als het écht koud is, ligt er echter ook ijs onder het sneeuw en dit kan gevaarlijk zijn, het is namelijk best scherp. Persoonlijk hebben we dit wel eens meegemaakt met onze hond en heeft een van ons uiteindelijk een sok moeten afstaan om de poten van de hond mee in te binden. Hondenschoenen voor in de sneeuw zijn daarom een hele goede oplossing.

Een warme winterjas

De grotere honden hebben niet zoveel last van de kou. De dikke vacht beschermt ze tegen de wind en de sneeuw. Voor de kleinere honden is dit een ander verhaal. De dunne of zelfs ontbrekende vacht beschermt niet genoeg en een hele dag in de sneeuw kan daarom gevaarlijk zijn. Met een lekkere winterjas voor je hond heb je bescherming tegen de kou en zie je er ook nog eens fashionable uit.

Op wintersport met je hond kan heel leuk zijn. De foto’s die je maakt zijn altijd mooier als je hond er ook op staat en het zorgt bovendien voor leuke situaties. Honden zijn gek op de sneeuw en willen nog wel eens uit hun plaat gaan. Door het volgen van bovenstaande tips ben je hopelijk klaar voor een mooie wintersport met je hond!

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *