Dierenverzekering | Heb je een huisdierenverzekering nodig?

huisdierenverzekering

Meest recente update: juli 7, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Je huisdier is vanzelfsprekend een deel van je gezin, helemaal wanneer het bijvoorbeeld om een hond of een kat gaat. Het is daarom heel vervelend om te zien dat je huisdier ziek wordt. Natuurlijk op de eerste plaats voor je trouwe vriend! Echter horen we ook vaak dat het financiële plaatje hier een belangrijke rol speelt. 

Sommige behandelingen zijn namelijk heel duur en niet iedereen heeft dat geld zomaar liggen. Een van de meest vervelende keuzes die je moet maken als huisdierenbezitter is of je die operatie of behandeling wel wilt en kunt betalen. Geld zou eigenlijk nooit een rol moeten spelen als het gaat om de gezondheid van je huisdier, al is dit in de praktijk vaak anders. 

In dit artikel gaan we dan ook in op de oplossing voor dit probleem, namelijk een dierenverzekering voor je huisdier. Hiermee betaal je een relatief lage premie en ben je met je huisdierenverzekering gedekt tegen onverwacht hoge kosten zoals een operatie.

Bereken hier direct je premie

Wat is een huisdierenverzekering?

Een huisdierenverzekering is te vergelijken met onze zorgverzekering. Je betaalt maandelijks een premie en bent hiermee gedekt tegen bepaalde klachten. Hiermee voorkom je dat je plotseling voor hoge kosten komt te staan en de moeilijke keuze moet maken met geld in je achterhoofd. 

Huisdieren worden ziek, kunnen ongelukken krijgen en geboren worden met lichamelijke afwijkingen hoe vervelend dit ook klinkt. Mensen zijn altijd goed verzekert en komen daarom niet voor nare verrassingen te staan maar bij je huisdier is dit anders. Het zou zomaar voor kunnen komen dat je een operatie van een paar honderd euro moet betalen of zelfs meer. Heb jij dit geld dan zomaar liggen?

Je hebt bij de huisdierenverzekering altijd een standaard basisdekking en de keuze om extra bij te verzekeren voor bijvoorbeeld het gebit van je huisdier, een reismodule, alternatieve therapieën en zelfs crematie. De basisdekking ziet er alsvolgt uit:

Basisdekking huisdierenverzekering
Heup- en elleboog dekkingMedisch onderzoek / Diagnostiek
BloedonderzoekConsulten
Chirurgische ingrepen inclusief opnameDwang- en Sondevoeding
MedicijnenMedische hulpmiddelen
ChemotherapieTumor medicatie
Bestraling en radiotherapieEuthanasie

Hondenverzekering afsluiten

Je kunt de klok erop gelijk zetten dat je wel eens met je hond naar de dierenarts zult gaan. Je hond speelt natuurlijk buiten, bijt in van alles en kan helaas ook ziek worden. Op zichzelf is dit niet zo raar, dit is zelfs heel normaal. Helaas kunnen bepaalde kwaaltjes alleen aardig prijzig zijn. Afhankelijk van je eigen situatie is het belangrijk om te bepalen of je een hondenverzekering wilt afsluiten.

Heb je ten eerste het geld ervoor over? Behandelingen kunnen zo oplopen tot + €1000 en niet iedereen wil en/of kan dit zomaar ophoesten. Daarnaast is het ook verstandig te kijken naar het eigen risico dat je wilt betalen. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je maandelijkse premie. 

Hieronder vind je een overzicht met een aantal veelvoorkomende kwalen en de kosten. Dit zijn overigens geschatte kosten, de daadwerkelijke prijzen kunnen afwijken van onderstaande overzicht. Het is slechts bedoeld als voorbeeld ter illustratie.

Veel voorkomende kwalen bij honden en de kosten hiervoor zijn:

Geschatte kosten dierenarts hond
Chippen€20 – €50
Vaccinatie€50 – €150
Gebit€100 – €300
Sterilisatie€300 – €700
Breuken€300 – €1000+
Operatie€400 – €1000+

Het beste voer voor je huisdier?

Vul tien eenvoudige vragen in over je huisdier en ontvang een gratis voedingsplan, helemaal op maat. Premium voeding tot wel 30% goedkoper dan andere merken en gratis thuisbezorgd. Lees verder op deze pagina.

Ja, ik wil direct mijn persoonlijke voedingsplan ↗️  


Kattenverzekering afsluiten

Je wilt natuurlijk ook de beste zorg hebben voor je kat wanneer deze ziek wordt of een ander kwaaltje krijgt. Helaas kan hiervoor de rekening ook snel oplopen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je kat wordt aangevallen door een hond, een gevecht heeft met een andere kat of noem het maar op. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een kattenverzekering weet je zeker dat je in ieder geval niet voor financiële verrassingen komt te staan.

Geschatte kosten dierenarts kat
Chippen€15 – €65
Vaccinatie€50 – €150
Sterilisatie€100 – €500
Blaasinfectie€100 – €500
Breuken€300 – €1000+

De keuze voor het afsluiten van een huisdierenverzekering is helemaal aan jou. Je zou voor jezelf de afweging moeten maken hoeveel geld je te besteden hebt in het geval van ongelukken. Is een plotseling (hoog) bedrag geen probleem? Dan is een dierenverzekering afsluiten niet direct noodzakelijk. Vormt een dergelijk bedrag echter wel een probleem of betaal je liever een kleinere maandelijkse premie? Dan is een dierenverzekering zeker het overwegen waard. 

Het belangrijkste is in ieder geval dat je huisdier alle zorg krijgt die nodig is, zo maak je er weer een blij huisdier van! De premies voor je huisdierenverzekering kun je hier vergelijken.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *