Beschermkraag hond | Bescherming van wonden

beschermkraag hond

Meest recente update: juli 12, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Honden maken vaak hun eigen wonden schoon door te likken of bijten. Voor de kleinste wondjes is dit een goede oplossing, maar in sommige gevallen is het niet verstandig. De wond krijgt hierdoor geen tijd om goed te helen en dit kan heel vervelend zijn. Een beschermkraag voor je hond kan in deze gevallen uitkomst bieden.

Beschermkap voor honden

Je kent die beschermkappen wel voor honden of katten. Van die schotels die om de kop komen te zitten. Ziet er voor ons wel grappig uit, maar honden houden er niet van om ze te dragen. Toch is het in sommige gevallen heel verstandig.

Wonden moeten namelijk genoeg tijd krijgen om te helen en de ruwe tong van een hond kan dit verstoren. Na een operatie bijvoorbeeld kan het verstandig zijn om zo’n beschermkraag om te doen bij je hond totdat de wond goed dicht is. 

Ook zijn er honden die veel last hebben van hun eigen lik gedrag. Constant op hetzelfde plekje likken of bijten kan de huid en vacht schade toebrengen. In dit geval is het ook handig om te kiezen voor de beschermkap om het je hond af te leren. Hetzelfde geldt voor jeuk bij bijvoorbeeld een allergie.

Soorten beschermkragen

Er zijn verschillende soorten beschermkragen die je kunt aanschaffen voor je hond. Het is duidelijk dat honden het absoluut niet prettig vinden om te dragen, maar belangrijk is het wel. Op Blijhuisdier.nl hebben we daarom de keuze uit de bekende ‘lampenkap’ en een beschermkraag van schuimrubber. 

De eerst genoemde is waarschijnlijk het effectiefst en dit zijn ook de kappen die je vaak terug ziet in grappen en leuke foto’s. Je hond kan nergens meer bij en de beschermkap is zeer effectief. 

De iets minder vervelende beschermkraag is van schuimrubber en staat niet langs de kop van je hond. Het functioneert zelfs als een kussen voor als je hond even een dutje wil doen. Kijk er overigens niet raar van op dat je hond het nog steeds niet vind, maar dat hoort er nou eenmaal bij. 


Ontdek het gemak van automatische leveringen

Het beste voer voor je huisdier. Vul tien eenvoudige vragen in over je huisdier en ontvang een gratis voedingsplan, helemaal op maat. Premium voeding tot wel 30% goedkoper dan andere merken en gratis thuisbezorgd. Lees verder op deze pagina.

Ja, ik wil direct mijn persoonlijke voedingsplan ↗️  


Trixie beschermkraag met klittenband

De bekendste beschermkraag is die in de vorm van een lampenkap. Het zorgt ervoor dat je hond niet bij de verwondingen of huidirritaties kan en wordt veel gebruikt na operaties. De kraag is eenvoudig aan te brengen met klittenband en ze zijn beschikbaar in verschillende maten.

Trixie beschermkraag schuimrubber

De schuimrubberen beschermkraag voor honden is de iets minder irritante beschermkraag. Het is in tegenstelling tot het ouderwetse  lampenkappen model een stuk ‘vriendelijker’ voor je hond. Hij botst niet meer overal tegenaan en kan er bovendien goed mee slapen. De beschermkraag functioneert zelfs als een lekker kussen al moet je hond er nog steeds aan wennen. Ook deze beschermkap is te verkrijgen in verschillende maten.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *