Automatische voerbak kat | Welke moet ik kiezen? Dé top 7!

automatische voerbak kat

Meest recente update: juli 16, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Het liefst geef je je kat altijd zelf te eten. Samen een spreekwoordelijk vorkje prikken is toch het gezelligst. Helaas moet de kost ook verdient worden en ben je niet altijd thuis op de momenten dat je kat geniet van het diner. Een automatische voerbak kat kan in dit geval uitkomst bieden. Maar welke moet je nu kiezen?

In dit artikel vertellen we je alles over de beste voederautomaten voor katten. Ook leggen we je uit waarop je moet letten en geven we een top 7 met geschikte voerautomaten voor je kat. 

Waarom een automatische voerbak kat?

Katten houden van eten, dat weten we wel. Zoveel zelfs dat ze geen problemen hebben zichzelf helemaal vol te gooien. Naast de snacks die ze buiten zelf verzamelen hebben ze thuis ook altijd genoeg voer ter beschikking.

Een van de redenen waarom je een voerautomaat voor je kat kunt gebruiken is om het eten te reguleren. Eet je kat bijvoorbeeld altijd direct de hele voerbak leeg? Dan kan dit voor gezondheidsproblemen zorgen en natuurlijk overgewicht.

Een automatische voerbak helpt het eten van je kat te doseren. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je kat iedere zoveel uur een beetje krijgt in plaats van direct alles. Dit kun je instellen tot wel twaalf maaltijden per dag. 

Ook helpt een voederautomaat je kat de dag door. Als je lang van huis bent voor je werk bijvoorbeeld kun je de bak niet vullen. Door de doseringen in te stellen kun je je kat om de zoveel tijd een beetje voer geven en voorkom je rommelende magen. 

Een automatische voerbak voor katten helpt enorm, maar je hebt natuurlijk wel het juiste voedsel nodig. Weet jij precies welk voer jouw kat nodig heeft? Met dit nieuwe concept vul je tien eenvoudige vragen in en aan het einde van de rit ontvang je een gepersonaliseerd voedingsplan op maat voor jouw kat. Zo weet je zeker dat je kat de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Lees hier meer over dit concept en hoe voordelig het voor jou kan zijn.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat het gezonder is voor je kat om ongeveer vijf keer per dag kleinere porties te eten. De spijsvertering heeft het op deze manier makkelijker en je kat voelt zich gelukkiger! Door een automatische voerbak kat kun je de eetgewoontes van een wilde kat nabootsen en dit is gezonder. Maar welke voederautomaat is het beste voor je kat?

Dé top 7 automatische voerbakken voor katten

We hebben hier een selectie voor je gemaakt met enkele zeer geschikte voederautomaten voor katten. 

Eyenimal voerautomaat elektrisch wit / zwart 1,7 KG

Misschien wel een van de meest uitgebreide voerautomaten op deze lijst is de Eyenimal kat voerautomaat. Er kan maar liefst 1,7 KG aan voer in de voederautomaat en deze kan tot twaalf keer per dag voer in de bak plaatsen. 

Wat erg leuk is aan deze voerbak in het bijzonder is de mogelijkheid om een stemopname te maken van 10 seconden. Hiermee kun je toch zelf je kat laten weten dat het etenstijd is zonder dat je er in persoon bij bent. Eten jullie toch nog een beetje samen.

Trixie TX2 automatische voerdispenser

Deze voerbak voorziet je kat van zowel voer als water op de momenten dat jij er niet bij bent. Je kunt de voerbak instellen tot wel 48 uur waardoor je ook op de wat langere momenten van huis je kat nooit zonder eten laat zitten. 

Eyenimal voerautomaat elektrisch zwart 5 KG

Deze voerbak is geschikt voor de grote eters of voor een huishouden met meerdere katten. Je kunt er namelijk tot wel vijf kilo in kwijt en het kan tot drie maaltijden per dag in de voederbak terecht komen. Uiteraard kun je dit afstemmen op de tijdstippen waarop je kat moet eten. De voederbak is bovendien makkelijk uit te nemen en schoon te maken.

Trixie TX1 automatische voerdispenser

Dit is een van de meest compacte voederdispensers op onze lijst. Je kunt er 300 ML in kwijt en kunt het tijdstip afstemmen door de voerbak met timer. Dit kan tot 48 uur. De automaat werkt op batterijen dus je kunt het overal in huis neerzetten.

Petsafe automatische voerbak voor twee maaltijden

Met de automatische voerbak van Petsafe kun je tot twee maaltijden opdienen zonder dat je er zelf bij bent. Beide bakken hebben een inhoud van 355 ML waardoor je kat geen honger hoeft te krijgen. De voerbak katten timer is eenvoudig in te stellen tot wel 48 uur.

Trixie voerautomaat TX9 wit 2,8 LTR

Deze Trixie voerautomaat is zeer geschikt voor je kat. Je kunt er tot wel twaalf maaltijden mee inplannen en opdienen zonder dat je hiervoor thuis hoeft te zijn. In totaal kun je er 2,8 LTR in kwijt waardoor je zeker weet dat je kat even vooruit kan. 

Ook met deze Trixie kat voerautomaat kun je een leuk bericht voor je kat inspreken of natuurlijk een liedje zingen. Dat is maar net wat je kat prettig vindt voor tijdens het eten. De bak kan ook in de vaatwasser, wel zo makkelijk.

Petsafe Eatwell automatische voerbak vijf maaltijden

Met de Petsafe eatwell voerbak kun je tot vijf maaltijden ‘meal preppen’. Op de door jouw gekozen tijdstippen wordt het voer opgediend en kan je kat genieten van de maaltijd. Heel handig als je op het gewicht van je kat wilt letten door alleen op bepaalde tijdstippen eten te geven. Dit voorkomt overgewicht.


Het beste voer voor je huisdier?

Vul tien eenvoudige vragen in over je huisdier en ontvang een gratis voedingsplan, helemaal op maat. Premium voeding tot wel 30% goedkoper dan andere merken en gratis thuisbezorgd. Lees verder op deze pagina.

Ja, ik wil direct mijn persoonlijke voedingsplan ↗️  


Waar moet je op letten bij een automatische voerbak kat?

De ene automatische kattenvoerbak is niet persé beter dan de andere. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen wat jij en je kat nodig hebben. Hieronder enkele vragen die je jezelf zou kunnen stellen:

  • Hoeveel eten heeft mijn kat nodig per maaltijd?
  • Hoe vaak wil ik mijn kat voeren per dag?
  • Hoeveel maaltijden heeft mijn kat nodig?
  • Hoe lang ben ik van huis en kan ik mijn kat geen eten geven?
  • Heeft mijn kat last van overgewicht?
  • Is mijn kat nog wel zo actief als eerst?

Door antwoord te geven op deze vragen kom je vanzelf tot een geschikte automatische voerbak. Heb je een grote kat die veel eten nodig heeft? Dan is het verstandig vooral te letten op de hoeveelheid voer die je kwijt kan in de voerautomaat.

Is je kat te dik? Dan is het verstandig om een automatische voederautomaat te nemen die twaalf keer per dag een kleine portie kan opdienen. Dit helpt met het afvallen en zorgt bovendien voor een actievere kat.

Ben je lang van huis achter elkaar? Dan is de tijd die je in kunt stellen op de voerautomaat van belang. In jouw geval is dan een voerautomaat die je in kunt stellen voor 48 handig.

Welke automatische voerbak kat je kiest is afhankelijk van je wensen. Met de zeven automaten op onze lijst weet je in ieder geval dat je altijd goed zit. Bovendien kun je de automaten kopen voor een goede en eerlijke prijs. 

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *