Pedigree Dentastix: voorkom tandproblemen bij honden

pedigree dentastix

Meest recente update: juli 17, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Honden kunnen net zoals de mens last hebben van tanden, misschien zelfs wel meer. Honden houden er namelijk van om van alles en nog wat in hun bek te stoppen. Vaak gaat dit gewoon goed, maar het is daarom wel belangrijk om het gebit goed te verzorgen. Een van de goede opties die je hiervoor hebt is een Pedigree Dentastix.

In dit artikel vertellen we je alles de Pedigree Dentastix. We gaan in op de voordelen en vertellen je precies welke soorten er allemaal zijn.

Wat is Pedigree Dentastix?

Pedigree Dentastix is een goede manier om zonder al te veel moeite gebitsproblemen bij je hond tegen te gaan. Een aantal van de grootste veroorzakers van gebitsproblemen zijn tandplak en tandsteen. Dit vormt zich vaak rond de tandvleesrand en kan, als het niet verholpen wordt, voor o.a. ontstekingen zorgen. Dagelijkse verzorging van het gebit is daarom aangeraden. 

Uit onderzoek blijkt dat een Pedigree Dentastix de vorming van tandsteen tot wel 80% kan verminderen. Dit is een studie gedaan aan de Universiteit van New England en later bevestigd in 2016. Het gaat tandplak daarnaast tegen. Deze problemen worden verholpen doordat je hond op de Dentastix kauwt. Door de vorm van de snack zal de meeste tandplak snel verdwijnen.

Naast het kauwen zit er in een Dentastix o.a. zinksulfaat en vitame E . Dit zorgt zelfs na het eten van de snack nog voor een gezonder gebit.

Zelfs snel etende honden kauwen gemiddeld zo’n 110 keer op een Dentastix, wat ruim voldoende is om problemen met het gebit aanzienlijk te verminderen. Bovendien bevat een Pedigree Dentastix relatief weinig calorieën en geen kunstmatige smaakstoffen of zout. 

Soorten Pedigree Dentastix

Er zijn verschillende soorten snacks te verkrijgen, maar globaal zijn deze opgedeeld in mini, medium en maxi varianten. 

Pedigree Dentastix mini

De mini variant is geschikt voor honden van 4 kg tot 10 kg. Ze zijn in verschillende soorten te verkrijgen. Wil je het eens proberen? Dan is de Pedigree Dentastix mini 110 gram een goed begin. De mini is ook te verkrijgen in grotere varianten zoals de Pedigree Dentastix multipack mini 400 gram (en de x4 verpakking) en de Pedigree Dentastix mini voordeelverpakking.

Pedigree Dentastix medium

De medium variant is geschikt voor honden van 10 tot 25 KG. Ook de medium variant is te verkrijgen in verschillende soorten. De kleinste verpakking is de Pedigree Dentastix medium 180 gram en bevat 10x de verpakking. Daarnaast is er de Pedigree Dentastix multipack medium verpakking (en de x4 verpakking) en de Pedigree Dentastix medium voordeelverpakking.

Pedigree Dentastix maxi

De grootste variant van de stix is voor de zwaarste categorie honden vanaf 25 KG. Dezelfde varianten zijn ook voor de grootste versie beschikbaar. De Pedigree Dentastix maxi en bevat 10x de verpakking. De Pedigree Dentastix multipack maxi (en de x4 verpakking) en de Pedigree Dentastix maxi voordeelverpakking

Tandproblemen bij een hond kun je nooit voor de 100% voorkomen. Met de Pedigree Dentastix kom je alleen wel dicht in de buurt. Zorg ervoor dat je altijd vers drinkwater beschikbaar hebt en controleer sporadisch het gebit van je trouwe viervoeter. Zo voorkom je vervelende infecties en een hoop pijn bij je hond.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *