Het Coronavirus en huisdieren, lopen ze risico?

coronavirus en huisdieren

Meest recente update: juli 3, 2023 door

Iedereen kent inmiddels het Coronavirus wel. Het virus dat uitbrak eind 2019 in China en in een hoog tempo de hele wereld over ging. Helaas zijn er al enorm veel mensen mee besmet en het wordt duidelijk dat de gevolgen groot zijn. Maar hoe zit het met je huisdieren? Welke risico’s lopen ze? 

Kan je huisdier ziek worden van het Coronavirus?

Het lijkt er tot nu toe op dat je huisdier geen risico loopt van het Coronavirus. Zover bekend zijn er geen gevallen ontdekt bij dieren en lijkt het er ook niet op dat dieren het virus over kunnen brengen volgens de World Health Organization.

Een tijdje gingen er verhalen de ronde van een hond in China die besmet zou zijn met het virus, maar dit lijkt niet aan de orde. De waarschuwing van destijds om je huisdier maar even geen kus meer te geven blijkt dan ook niet nodig

Hoewel er dus nog veel onduidelijk heerst over het virus lijkt het erop dat huisdieren geen risicogroep zijn. Zelfs wanneer je eventueel (laten we hopen van niet) in quarantaine zou moeten hoef je dus met de kennis van nu geen oppas te zoeken.

coronavirus dieren

Beschikbaarheid van producten

Wel zijn er andere dingen die belangrijk zijn in verband met het coronavirus en huisdieren. Het is namelijk nog niet duidelijk hoe lang het virus actief blijft. Hoe langer dit zal duren, hoe groter de problemen kunnen worden wat betreft de beschikbaarheid van producten.

Niet alleen in China liggen steeds meer bedrijven stil, maar ook in Nederland gaat het die kant op. Het is dan ook nog maar de vraag of alle producten binnenkort nog beschikbaar zijn. Zou het Coronavirus nog een aantal maanden actief blijven dan bestaat de kans dat dus ook de producten voor je huisdier niet meer leverbaar zijn of zelfs maar geproduceerd worden.

In Nederland is het gelukkig nog lang niet zover, maar in landen als Italië en China wordt het probleem serieus nu veel mensen binnen moeten blijven. De supermarkten raken leeg en consumenten beginnen flink in te slaan

Grote bedrijven nemen al maatregelen tegen deze problemen, maar afhankelijk van de duur van het virus kan dit dus grote gevolgen hebben. Voorlopig hebben we er nog geen last van bij Blijhuisdier, maar ook wij kunnen niet in de toekomst kijken.


Het beste voer voor je huisdier?

Vul tien eenvoudige vragen in over je huisdier en ontvang een gratis voedingsplan, helemaal op maat. Premium voeding tot wel 30% goedkoper dan andere merken en gratis thuisbezorgd. Lees verder op deze pagina.

Ja, ik wil direct mijn persoonlijke voedingsplan ↗️  


Gevaar voor jou als baasje

Er is dus geen reden om in paniek te raken als het gaat om het Coronavirus en huisdieren. Je huisdier kan zover we weten niet besmet worden en ook de besmetting niet overdragen aan iemand anders. 

Let er alleen wel op dat je zelf niet in aanraking komt met bijvoorbeeld een besmet baasje. Zolang je je houdt aan de veiligheidsvoorschriften zoals het niet schudden van handen bescherm je jezelf voorlopig voldoende.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *