Zolux knaagdierkooi | Welke soorten zijn er?

zolux knaagdierkooi

Meest recente update: augustus 10, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

De Zolux knaagdierenkooien zijn erg populaire kooien voor kleine zoogdieren en niet zonder reden. Niet alleen ziet de Zolux knaagdierkooi er erg goed uit waardoor ze leuk staan in je huis. Ze zijn ook nog eens van alle gemakken voorzien voor je ratten, muizen, hamsters en andere kleine knaagdieren.

Alle kooien van Zolux zijn ruim ingedeeld en bovendien heel erg open. Dit geeft je knaagdier de ruimte om alles te doen en jij kunt altijd kijken wat hij uitspookt. Een Zolux kooi bevat ook bijna altijd een plateau met een huisje en looprad. Hierdoor is er in de Zolux kooi altijd genoeg te beleven. 

Een Zolux knaagdierkooi heb je in verschillende soorten en maten, zodat je altijd een kooi vindt die bij jou en je huishouden past. De ene heeft veel glas aan de onderkant waardoor je je knaagdier goed in de gaten kan houden. De ander bevat veel verdiepingen en staat op pootjes. De verschillende varianten van de Zolux knaagdierkooi vind je hieronder.

Zolux knaagdierkooi Neo Muki

De Zolux Neo Muki is een ruime uitvoering met twee verdiepingen. De kooi is geschikt voor zowel grote als kleine knaagdieren. De kooi staat op pootjes waardoor je er geen kast voor nodig hebt en waardoor je het gemakkelijk uit de tocht kunt neerzetten. De Zolux knaagdierkooi Neo Muki is beschikbaar in twee verschillende kleuren, grijs en zwart. De afmetingen van de kooi zijn 78 x 48 x 58 cm.

Zolux knaagdierkooi Neo Nigha

De Zolux Neo Nigha is een zeer geschikte kooi voor de kleinere knaagdieren. Het hok beschikt over een plateau, een trap, huisje en loopwiel en je kunt er gemakkelijk een voerbakje in plaatsen. Het is een ruime kooi en door de horizontale tralies kan er ook nog leuk in geklommen worden. De Zolux knaagdierkooi Neo Nigha is beschikbaar in drie kleuren, namelijk beige, grijs en zwart. De afmetingen van de kooi zijn 78 x 48 x 36 cm.


Het beste voer voor je huisdier?

Vul tien eenvoudige vragen in over je huisdier en ontvang een gratis voedingsplan, helemaal op maat. Premium voeding tot wel 30% goedkoper dan andere merken en gratis thuisbezorgd. Lees verder op deze pagina.

Ja, ik wil direct mijn persoonlijke voedingsplan ↗️  


Zolux knaagdierkooi Neo Panas

De Zolux Neo Panas is een van de populairste knaagdierenkooien van dit moment. De kooi bestaat voor een groot gedeelte uit glas waardoor je je huisdiertje altijd goed kunt zien, ook in het zaagsel. De kooi heeft drie verdiepingen waardoor er geen gebrek hoeft te zijn aan lichaamsbeweging. De dikke laag zaagsel zorgt er bovendien voor dat je knaagdiertje zich lekker kan verstoppen. De Zolux knaagdierkooi Neo Panas is in het zwart verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen, namelijk: 51,5 x 29 x 40 cm & 71 x 41 x 49 cm.

Zolux knaagdierkooi Neo Silta

De Zolux Neo Silta is een ruime kooi met meerder verdiepingen en trappen, een leuk huisje en het hok staat op pootjes. Hierdoor kun je het overal neerzetten en heb je geen extra kast nodig. De kooi is erg breed en hoog en dit maakt de Neo Silta zeer geschikt voor de grotere knaagdieren. De Zolux knaagdierkooi Neo Silta is te verkrijgen in zowel zwart als grijs en heeft de volgende afmetingen: 78 x 48 x 87 cm.

Zolux knaagdierkooi Nevo Palace

De Zolux Nevo Palace is een van de grootste kooien van Zolux. Dit maakt de kooi zeer geschikt voor de grotere knaagdieren. Ook staat de kooi op pootjes en is het gemaakt van plexiglas. De meerdere niveaus zorgen ervoor dat je knaagdiertje genoeg lichaamsbeweging kan krijgen en de houten schuilplaats is een perfecte plek voor je huisdiertje om zich even terug te trekken. 

Ook heeft de Zolux knaagdierkooi Nevo Palace zowel bovenop als aan de zijkant een deurtje, zodat je er altijd goed bij kan. De Nevo Palace is te verkrijgen in zowel zwart als grijs en heeft de volgende afmetingen: 78 x 48 x 87,5 cm.

Zolux knaagdierkooi Nevo Prestige

De Zolux Neo Prestige is een kooi gemaakt met plexiglas wanden. De kooi bevat meerdere plateaus en een diepe onderbak waar je knaagdiertje zich rustig terug kan trekken. De kooi is daarom ook zeer geschikt om te graven. Door de glazen wanden ben je er ook zeker van dat er zo min mogelijk zaagsel uit de bak valt, stofzuigen hoef je hierom minder vaak te doen. De Zolux knaagdierkooi Nevo Prestige is te verkrijgen in zwart en grijs en heeft de volgende afmetingen: 78 x 48 x 65 cm.

Zolux knaagdierkooi Nevo Royal

De Zolux Neo Royal is de grootste uitvoering van de Zolux kooien. Het is een zeer ruime kooi waardoor het geschikt is voor de grootste knaagdieren. Door de grote afmetingen hebben je knaagdieren alle ruimte en is het hok zelfs geschikt voor meerdere huisdieren. Ook kunnen je diertjes gemakkelijk de hoogte in waardoor ze zich niet hoeven te vervelen. 

De verschillende niveaus zijn verbonden met trappetjes en de kooi bevat een huis waar je knaagdiertjes zich rustig terug kunnen trekken. De kooi staat op poten en dit maakt het dan ook een leuke toevoeging in de woonkamer. 

De Zolux knaagdierkooi Nevo Royal is te verkrijgen in grijs en zwart en heeft de volgende afmetingen: 78 x 48 x 109 cm.

Zolux knaagdierkooi Neo Cosy

De Neo Cosy is een van de populairste kooien van Zolux. Het is een mooie hoge kooi waar je knaagdieren goed in kunnen klimmen. De verschillende plateaus zijn verbonden met trappen en onder in het hok vind je een ruimte speciaal voor je huisdiertjes.

De Zolux knaagdierkooi Neo Cosy is te verkrijgen in beige, grijs en zwart en heeft de volgende afmetingen: 78 x 48 x 80 cm.

Zolux kasten

Niet ieder hok van Zolux wordt geleverd op pootjes, er zijn daarom ook kasten beschikbaar speciaal voor een specifieke kooi. Deze kasten hebben precies de juiste afmetingen voor de kooi en passen goed in je woonkamer. Bovendien kun je de ruimte in de kast gebruiken om de belangrijkste dingen zoals eten en bodembedekking in te bewaren, zodat je dit altijd bij de hand hebt. Let er goed op dat je de juiste kast kiest bij de juiste Zolux knaagdierkooi.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *