Resultaat 1–12 van de 18 resultaten wordt getoond

Bodembedekking

Om je huisdier te voorzien van een comfortabel hok is het aan te raden om een bodembedekking te kopen. Er zijn veel verschillende soorten bodembedekkingen en elk dier heeft een eigen favoriet. Bodembedekking wordt ook wel nestmateriaal genoemd. Dit materiaal kan uiteenlopen van strokorrels tot aan beukensnippers.

7,9513,95 Incl. BTW

Hooi kopen

Hooi als bodembedekking is voor alle knaagdieren geschikt. Het is een goedkoop product waar knaagdieren zichzelf in kunnen bedekken. Wanneer je met hooi de bodem bedekt is het wel aan te raden om een ander product erbij te doen omdat hooi niet goed absorbeert. Als je hooi koopt kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om kartonsnippers te gebruiken om het vocht te absorberen. Eigenlijk koop je hooi omdat dit zacht aanvoelt voor de voetjes van je knaagdier. 

Wil je liever een natuurlijk product in plaats van kartonsnippers, dan raden wij het kopen van stro aan om vocht te absorberen. 

Bodembedekking konijn

Voor de bodembedekking voor je konijn is er veel keuze. Met name zijn de kartonsnippers populair omdat dit type bedekking niet snel gaat stinken en lang mee gaat. Daarnaast is hennepvezel een goede keus. Wil je meer informatie willen over hennepvezel en waarom hennepvezel goed is voor je huisdier, dan kan je dat hier vinden. 

Het komt vaak voor dat het konijnenhok in een schuur staat of buiten. Dit kan vooral in de winter best koud zijn voor zo’n konijn. De bodem van het konijnenhok kan je dan het best bedekken met kartonsnippers en daarbovenop stro als bodembedekking. De kartonsnippers nemen in dit geval het vocht op en het stro zorgt voor een zachte en warme ondergrond voor het konijn. 

In ons assortiment hebben we papierkorrels van Back 2 nature. Deze papierkorrels zijn uitermate geschikt als je op zoek bent naar een stofvrije bodembedekking. Dit geldt niet alleen voor het konijnenhok, maar werkt ook goed voor het hok van je cavia of hamster.

Bodembedekking hamster

De kooi van je hamster kan niet zonder bodembedekking. Zowat alle hamsters houden van graven omdat ze in het wild veel onder de grond leven. Denk hier dus goed om op het moment dat je een hamsterkooi aanschaft. Zorg voor een diepe kooi waar veel bodembedekking in kan. Het is niet gek als je hamster een tunnel tien centimeter onder de grond graaft. De Carefresh hamster bodembedekking is uitermate geschikt voor in de kooi. Je knaagdier kan hierin tunnels graven en het houdt warmte goed vast. Daarnaast neemt het tot 2,5 keer meer vocht op dan stro!

Bodembedekking cavia

Het allerbelangrijkste waar je om moet denken bij het aanschaffen van bodembedekking voor je cavia is dat de voetjes van je cavia erg gevoelig zijn. Hard en puntig nestmateriaal is dus niet geschikt voor je cavia. Stro, houtsnippers en beukensnippers zijn alle drie geen goede nestmaterialen voor het hok van je cavia. Wat daarentegen wel goed werkt als bedekking voor de bodem is hennepvezel oftewel, aubiose en kartonsnippers. Deze producten voelen zacht aan voor de voetjes van je cavia en allebei houden ze goed vocht vast. 

Goedkope bodembedekking

De prijzen van bodembedekkingen voor je knaagdier verschillen nogal. Voor de goedkoopste bodembedekking moet je toch al snel bij stro zijn. Stro kopen scheelt geld en het is vaak een kwalitatief goed product. Daarnaast is Hennepvezel ook een goedkope optie. Op blijhuisdier.nl zijn er veel verschillende bodembedekkingen te vinden waardoor er altijd wel een product is die bij jou past. 

Bodembedekking merken

Er zijn veel verschillende merken op het gebied van bodembedekking. Hieronder een paar van onze favorieten: