Resultaat 1–12 van de 27 resultaten wordt getoond

Krabpaal kat

Een krabpaal, krabton of krabmeubel mag bijna niet ontbreken in een huishouden met katten. Katten vinden het erg leuk maar gebruiken het bovendien om zichzelf te reinigen. Op Blijhuisdier.nl vind je dan ook krabpalen in alle soorten en maten voor een eerlijke prijs.


Waarom krabben katten?

Katten krabben zich ten eerste omdat ze het leuk vinden. Ze gebruiken daarnaast een krabpaal om zichzelf uit te rekken en reinigen tegelijkertijd hun nagels. Een kattenkrabpaal is dan ook bijna een noodzaak in ieder huishouden met katten. Door zich uit te kunnen rekken blijven de spieren van je kat soepel, een krabpaal wordt eigenlijk gebruikt om te rekken en strekken zoals wij dat ook doen bij het sporten. Het maakt een kat in principe niet uit waaraan ze zich uitrekken, je bank vinden ze ook prima. Je begrijpt wel waarom een krabpaal hier uitkomst biedt.  Ook is het instinct van een kat nauw betrokken bij het krabben. In het wild wordt het krabben aan een boom bijvoorbeeld gebruikt om territorium af te bakenen. Bij het krabben laat een kat namelijk zijn eigen geur achter en kan daarmee laten weten dat dit zijn plekje is.  Krabpalen voor katten zijn dan ook iets heel natuurlijks. Het kan even duren voordat je kat aan de krabstam gewend is, maar kan er daarna niet meer vanaf blijven.  

Krabpaal kopen?

Een krabpaal kopen is iets wat bijna iedereen met een kat doet. Het scheelt een hoop banken en bovendien vindt je kat het erg leuk. Krabpalen kun je in veel verschillende soorten en maten kopen.  Zo heb je een krabton die vaak erg compact is en waaraan vaak leuke speeltjes bevestigd zijn. Daarnaast heb je krabpalen die een stuk groter zijn. Dit zijn echte klimtoestellen waarmee je kat zich ook nog eens kan vermaken. Je kat kan hiermee op verschillende niveaus liggen en bovendien aan alle kanten krabben. Ook zijn deze krabpalen geschikt voor de grotere katten. Daarover kun je meer lezen in dit artikel.

Hoe hoog moet een krabpaal zijn?

De hoogte van een krabpaal is belangrijk, helemaal wanneer je een grote kat hebt. Je wilt natuurlijk niet dat de boel omvalt of dat je kat er snel op uitgekeken is. 

Kattenkrabpaal voor een grote kat:

150+ centimeter hoog | Iedere gewichtsklasse

Krabpalen voor een middelgrote kat:

Tussen de 90 en 150 centimeter hoog | Katten tot ongeveer 4 KG

Krabpalen voor de kleinere kat:

Tot 90 centimeter hoog | Maximaal 2 - 3 KG

Goedkope krabpaal

Een krabpaal heb je in verschillende soorten en maten zoals we net beschreven. De ene kattenkrabpaal bevat een boel speeltjes en plekken waarop je kat kan luieren en de andere is puur en alleen een plek waar je kat kan krabben. Ben je op zoek naar een goedkope krabpaal? Gebruik dan vooral de filter op deze pagina om te kijken welke krabpalen er vallen binnen de geschikte prijsklasse. Een mooie krabpaal hoeft natuurlijk niet duur te zijn, daarom vind je op Blijhuisdier.nl een groot assortiment met verschillende katten krabpalen.