Resultaat 1–12 van de 37 resultaten wordt getoond

Kattenbak

Katten zijn dieren die af en toe houden van privacy. Een kattenbak is één van die producten die onmisbaar zijn als we het hebben over kattenbenodigdheden. Op Blijhuisdier.nl vind je daarom kattenbakken in alle soorten en maten. Van zelfreinigende kattenbakken tot geurloze kattenbakken en van een goedkope kattenbak tot een luxe kattenbak. Daarnaast vind je op deze pagina alle accessoires zoals deurtjes en een katten mat voor bij de kattenbak. Dit alles voor een eerlijke prijs.

-17%
166,17 Incl. BTW

Kattenbak kopen

Een kattenbak kopen is één van die dingen die je eigenlijk al geregeld moet hebben voordat de kat er is. Katten houden van privacy en trekken zich graag terug om hun behoefte te doen. Bovendien zorgt dit ervoor dat jij maar op een plek schoon hoeft te maken.  Kattenbakken zijn er in verschillende soorten en maten en prijsklassen. Een goedkope kattenbak heeft vaak iets meer onderhoud nodig, maar scheelt in de kosten. Een zelfreinigende kattenbak daarentegen is een beetje duurder maar hier hoef je weer minder aan te doen. Bedenk voor het kopen van een kattenbak dan ook goed welke je wilt. 

Verschillende soorten kattenbakken

Kattenbakken heb je in alle soorten en maten. We hebben het al gehad over de zelfreinigende kattenbak, maar er zijn natuurlijk ook andere kattenbakken. Zo bestaat er ook zoiets als een geurloze kattenbak. Voor iedereen die een kat heeft klinkt dit waarschijnlijk als muziek in de oren. Dit zijn kattenbakken waarin standaard een geurfilter verwerkt zit die in combinatie met een stille ventilator alle geur tegenhoudt.  Ook zit er veel verschil tussen een open kattenbak en een kattenbak met deurtje. Geur is hierbij een belangrijk verschil. Staat de kattenbak bijvoorbeeld in de bijkeuken waar vaak iemand langs loopt? Dan is het wel zo prettig om de geur zoveel mogelijk in de kattenbak te houden met behulp van het deurtje. Daarnaast kan je kat zich pas echt goed terugtrekken zodra de deur dicht klapt.

Kattenbak grootte

Bij je keuze voor een goede kattenbak is het belangrijk ook te letten op de grootte van je kat. Is de kat groot? Dan moet de kattenbak groot zijn. Een kat moet alle ruimte hebben om de behoefte te doen, maar dit gaat vaak mis wanneer katten in de groei zijn. Merk je dat je kat groeit? Overweeg dan ook eens om een kattenbak voor grote katten te kopen. Je vindt het zelf ongetwijfeld ook vervelend om in een veel te kleine wc je ding te moeten doen. 

Kattenbak accessoires

Op Blijhuisdier.nl kun je niet alleen terecht voor een goede kattenbak, maar ook voor alle accessoires. Bij het gebruik van een kattenbak is bijvoorbeeld vaak ook kattenbakvulling nodig. Zelfs bij een zelfreinigende kattenbak heb je navulling nodig. Ook is het verstandig om een uitloopmat voor de kattenbak aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je kat niet alle kattenbakvulling door het huis sleept. Een kattenbak uitloopmat kan voor iedere kattenbak gebruikt worden.

Kattenbak merken

Er zijn veel verschillende merken kattenbakken, hieronder een aantal van onze favorieten: