Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

Hondenschoenen

Ben je op zoek naar hondenschoenen? Dan zit je bij Blijhuisdier aan het goede adres. Op deze pagina vind je verschillende soorten hondenschoentjes, hondenschoenen voor de sneeuw en schoenen voor honden voor binnen met een gladde vloer. Kies de schoenen uit die jij leuk vindt, altijd voor een eerlijke prijs.

-7%
-29%
-29%
-7%
-25%
-22%
-25%
-8%
-19%
-8%
-28%
-23%

Honden schoentjes

Hondenschoentjes zijn er in alle soorten en maten. Sommige baasjes kopen ze omdat ze er gewoon heel leuk uitzien, anderen meer vanwege de praktische toepassingen van de hondenschoenen. Honden hebben hele gevoelige poten en daar moeten we zuinig op zijn. Een hondenschoen om iedere poot helpt om de poten te beschermen tegen pijn. 

Waarom hondenschoenen gebruiken?

De poten van honden zijn heel gevoelig. Daarom zie je tegenwoordig steeds meer mensen die hondenschoenen gebruiken. Schoenen voor honden beschermen de poten tegen pijnlijke ondergrond. Een aantal voorbeelden van de toepassingen van deze schoentjes voor honden zijn:

Hondenschoenen tegen de hitte

Je kent het vast wel. Als het heel warm is, zie je de stoom gewoon van he afvalt afkomen. Wij merken hier niets van met onze schoenen aan, maar je hebt ongetwijfeld wel eens op blote voeten gelopen en gemerkt hoe warm de tegels kunnen worden in de tuin.

Honden hebben niet standaard honden schoenen aan en bij de hitte kunnen ze last hebben van een hele warme ondergrond. Helemaal nu de temperaturen in Nederland maar warmen blijven worden is het geen overbodige luxe om schoenen voor je hond aan te schaffen voor deze warme dagen om ongemak te voorkomen.

Sneeuwschoenen hond

Een andere toepassing is sneeuwschoenen voor honden. Hier had ik persoonlijk nooit over nagedacht, maar als er sneeuw of ijs ligt is dit glad en kan het best scherp zijn. Toen wij onze hond voor het eerst meenamen op wintersport en toen er voor het eerst veel sneeuw en ijs lag in de tuin kwamen we er snel achter hoe belangrijk sneeuwschoenen voor honden zijn.

Honden blijven rennen, ongeacht het weer. Met ijs is het alleen op sommige plekken heel glad waardoor ze uit kunnen glijden. Helemaal op de stoep waar auto’s naast rijden is dit gevaarlijk. Hondenschoenen met antislip zijn hiervoor geschikt.

Vergelijkbaar zijn de hondenschoentjes voor sneeuw. Naast de antisliplaag kan ijs ook heel scherp zijn. De eerste keer dat onze hond in het ijs aan het spelen was zagen we kleine wondjes onder de voet ontstaan en bloed in de sneeuw. Geen leuk gezicht en natuurlijk heel onprettig voor je hond. Met de hondenschoenen voor in de sneeuw is dit eenvoudig opgelost.

Wat vinden honden van hondenschoenen?

In het begin kan het best wennen zijn voor je hond om hondenschoentjes te dragen. Ze krabben zichzelf graag met hun poten en dat gaat wat lastiger met een hondenschoen aan iedere poot. Toch zullen ze het je in dank afnemen als ze naar buiten gaan.

We raden je dan ook aan om de hondenschoenen bij de deur te leggen en deze aan te doen als je naar buiten gaat met bijvoorbeeld sneeuw of hitte. Daarnaast kunnen hondenschoenen goed zijn voor honden die last hebben van hun poten. Het verligt de druk hier toch een beetje op. Nu alleen nog uitzoeken welke honden schoentjes jij het mooist vindt en lekker wandelen maar!