Resultaat 1–12 van de 29 resultaten wordt getoond

Hondenborstel en hondenkam

De goede coupe van je hond is natuurlijk heel belangrijk. Op Blijhuisdier.nl vind je daarom een hondenborstel of hondenkam die je hiervoor kunt gebruiken. Natuurlijk altijd voor een goede prijs, van goede kwaliteit en leuk om te zien.


Hondenborstel kopen

Een hondenborstel kopen of hondenkam kopen is vaak iets waar je niet zo goed over nadenkt. Toch is het belangrijk dat je dat wel goed doet. Je kunt hiermee het uiterlijk van je hond goed verzorgen, maar ook beschermen tegen gezondheidsproblemen. Een honden borstel bijvoorbeeld zorgt ervoor dat het haar niet aan elkaar gaat plakken. Hierdoor heb je de kans dat er minder luizen blijven hangen en dat je hond geen hoofdhuidproblemen krijgt.

Een borstel voor je hond voorkomt dat bacteriën zich op de huis gaan vestigen en op de lange termijn is dit gezond voor je vriend. Het is dan ook belangrijk dat je je hond regelmatig even bijwerkt met de borstel of kam. Afhankelijk van de vacht van je hond moet dit een paar keer per week of per maand gebeuren. 

Naast de gezondheidsproblemen wil je natuurlijk ook dat je samen met je hond de show steelt als je op straat loopt. Klitten in de vacht zijn eenvoudig te voorkomen met een honden kam. Bovendien kun je met honden die een lange vacht hebben leuke staartjes of zelfs een scheiding maken. Dit gaat wat makkelijker bij een hond met lange haren. Het makkelijkst gaat dit bij een grote langharige hond.

Beste hondenborstel en hondenkam

Er zijn verschillende soorten borstels en kammen voor honden te verkrijgen. Het is verstandig goed te letten op de vacht van je hond en de gevoeligheid van de huid. Een dikkere kam of borstel werkt namelijk beter, maar kan soms irriteren op de hoofdhuid. Hoewel honden wel tegen een stootje kunnen hoef je ze natuurlijk geen pijn te doen.

Je hebt een metalen shredder die je kunt gebruiken voor het grove werk. Daarnaast heb je de kleine vlooienkammen en borstels voor het fijne werk. Voor iedere hondenbezitter is het in ieder geval aan te raden dat je een vlooienkam in huis hebt. Je gaat er niet aan ontkomen dat je deze nodig hebt. 

Beste hondenborstel

Zoals we al eerder aangaven heeft de beste hondenborstel of de beste hondenkam te maken met de behoeftes van je hond en de hoofdhuid. Voor wat betreft een vlooienkam heb je aan de Eyenimal elektrische vlooienkam een goede. Deze rekent snel af met de hoofdluis. 

Een zeer goede vachtkam voor honden is de Trixie carding vachtkam. Hiermee heb je in no-time de hele vacht van je hond onder handen genomen en kan je hond het snel weer vuil maken :)