Toont alle 7 resultaten

Knaagdierenkooien en hokken

Hamsters, cavia’s, konijnen en alle andere denkbare knaagdieren hebben gemeen dat ze natuurlijk een goede kooi nodig hebben. Op blijhuisdier.nl vind je daarom een selectie van zeer geschikte producten zoals een konijnenhok, hamsterkooi of cavia kooi. Natuurlijk voor een eerlijke prijs.

-5%
-10%

Konijnenhok

Een konijnenhok mag natuurlijk niet ontbreken in je huishouden. Een lekker hok waar je konijn zich kan ontspannen en een groot gedeelte van zijn tijd door zal brengen. Bij konijnenhokken is het daarom belangrijk dat je goed nadenkt over wat je nodig hebt, hoe groot het konijnenhok moet zijn en of het konijnenhok buiten moet.

In het geval van een groot konijn is het namelijk verstandig om een konijnenhok met ren te kopen. Hierdoor kun je de leefruimte flink vergroten. Daarnaast zijn er natuurlijk hokken die je binnen neer kunt zetten zodat jullie altijd dicht bij elkaar zijn.

Wil je een konijnenhok kopen? Dan vind je hieronder enkele van onze favorieten:

Hamsterkooi

Voor je hamster geldt natuurlijk hetzelfde. Je hamster brengt het grootste gedeelte van zijn leven door in een hamsterkooi en het is daarom belangrijk dat deze van alle gemakken is voorzien. Een hamster kooi kan bijvoorbeeld voorzien zijn van speeltoestellen, bruggen en verschillende verdiepingen. Afhankelijk van de grootte van de hamster is dit extra of zelfs noodzakelijk.

Een aantal van de populairste hamsterkooien hebben een grote bak onderin waar je hamster zich helemaal in kan graven in de bodembedekking. Met name als het koud is graaft je hamster zich graag in en hiervoor moet natuurlijk wel de kooi ingericht zijn. 

Daarnaast is het goed om na te denken over de locatie van de hamsterkooi. Wil je deze op pootjes zetten, ga je de kooi plaatsen op een tafel of wil je een speciale tafel bij de hamsterkooi kopen waar je het voer in kunt opbergen? Allemaal mogelijk en beschikbaar. De meest verkochte hamsterkooien zijn:

Caviakooi

Een goede caviakooi is belangrijk. Waar je hierbij vooral op moet letten zijn de afmetingen. Een cavia heeft relatief veel ruimte nodig en je komt daardoor automatisch terecht in de categorie ‘grote hamsterkooien’ of konijnenkooi. Helemaal wanneer je meerdere cavia’s in één hok wilt hebben is het verstandig op zoek te gaan naar het grootste hok dat je hiervoor kunt vinden. Cavia kooien hebben daarom ook veel ruimte nodig. Denk daarom voordat je een caviakooi koopt na over de plek waar je het neer wilt zitten.