Resultaat 1–12 van de 35 resultaten wordt getoond

Kattenbakvulling en kattengrind

Kattenbakvulling oftewel kattengrit bestaat in veel verschillende soorten en maten. Een kat is heel kieskeurig, zeker als het gaat om de toiletbezoeken en daarom is geschikte kattenbakvulling zeer belangrijk. Bij Blijhuisdier.nl vind je dan ook een groot aanbod voor een eerlijke prijs.

-10%
16,19 Incl. BTW
-9%
18,15 Incl. BTW

Kattenbakvulling kopen?

Kattenbakvulling bestaat in veel soorten en maten maar het mag eigenlijk niet ontbreken in je huishouden met katten. Ten eerste zijn katten redelijk verlegen als het gaat om hun toiletbezoeken. Het is daarom belangrijk om een goede kattenbak te hebben met de juiste kattenkorrels. Katten begraven namelijk graag hun ontlasting. Bovendien helpt goede kattenbakvulling je de vervelende geurtjes tegen te gaan.  Ook voorkomen goede kattenbakkorrels dat de ontlasting aan je kat blijft plakken. Je weet hiermee zeker dat de ontlasting niet door het hele huis gesleept wordt. Daarnaast helpt kattengrit je ook nog eens om de kattenbak eenvoudig schoon te maken en te houden. Je hoeft alleen maar de korrels te vervangen en niet de hele kattenbak te schrobben.   

Hoe vaak kattenbak verschonen?

Zodra je gebruik maakt van kattenbakvulling hoef je de kattenbak zelf niet meer zo vaak schoon te maken. Bij goed absorberende korrels hoef je dit maar eens in de zoveel weken te doen. Het is wel belangrijk dat je dagelijks even de keutels weggooit. Dit kan gelukkig makkelijk met een kattenbakschepje Het reinigen van je kattenbak hoeft zoals aangegeven niet iedere week te gebeuren. Eens in de zoveel weken is meer dan genoeg. Wel is het belangrijk dat je het dan grondig doet en ook goed wast met heet water zodra je klaar bent. Je wilt niet dat er schoonmaakmiddel in het kattengrind gaat zitten.   

Waar kattenbakvulling weggooien?

Als je de bovenstaande tip in acht neemt en iedere dag de ontlasting weg te gooien (bij het normale afval) dan hoef je de kattenbakvulling niet zo vaak weg te gooien. Het gaat dan lang mee. Als je er aan toe bent om de kattenbakvulling te vervangen is het belangrijk dat je de korrels weggooit bij het restafval en niet bij de gft. Ook is het belangrijk dat je de korrels niet in de tuin gooit of iets dergelijks, er kunnen namelijk stoffen in zitten die niet goed zijn voor de tuin en de dieren die er op bezoek komen.  

Merken kattenbakvulling

Op Blijhuisdier.nl proberen we een zo compleet mogelijk assortiment te hebben van kattenbakvulling. Je vindt dan ook de bekendste merken bij ons terug, waaronder:
  • Little pearls
  • Cat’s best
  • Sanicat
  • World’s best
 

Goedkope kattenbakvulling

Kattenbakvulling bestaat in veel soorten en maten en daarom ook prijsklassen. De goedkoopste kattenbakvulling vind je bij ons voor slechts een paar euro en dit zijn relatief kleine verpakkingen van een aantal kilo. Ook vind je beter absorberende kattenbakvulling in een hogere prijsklasse tot wel 40 liter. Zo weet je zeker dat je even vooruit kunt en niet meer zo vaak kattenbakvulling hoeft te kopen.