Hondenzwembad voor verkoeling | De beste hondenzwembaden

hondenzwembad

Meest recente update: juli 10, 2023 door Chris & Kaj van Blijhuisdier

Net als wij zoeken onze trouwe viervoeters ook graag verkoeling met deze warme dagen. Ze springen graag een sloot in of trekken een baantje in de zee. Je kunt er alleen helaas niet constant met je hond op uit. Een hondenzwembad is dan ook zeer geschikt om voor verkoeling voor je hond te zorgen in je eigen tuin. In dit artikel gaan we in op enkele van de beste hondenzwembaden en waarom je hond dit echt nodig heeft.

De voordelen van zwemmen voor je hond

Niet alleen vinden honden het zwemmen leuk. Het zorgt ook voor de nodige verkoeling met deze hoge temperaturen en maakt een goede workout mogelijk. 

Honden kunnen over het algemeen niet zo goed tegen de hitte. Grote stukken wandelen in de brandende zon zit er dan vaak ook niet in. Om toch aan de noodzakelijke lichaamsbeweging te komen is een hondenzwembad zeer geschikt. 

Een hondenzwembad is leuk, zorgt voor verkoeling, maar maakt ook een complete body workout voor je hond mogelijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 1 minuut zwemmen ongeveer gelijk staat aan 4 minuten lopen. Bovendien is het goed voor de gewrichten voor je hond, hier komt minder druk op te staan. 

Niet iedere hond is overigens even enthousiast over zwemmen, maar dit zul je van je eigen hond ongetwijfeld weten. Beleeft je hond plezier aan het zwemmen en heb je er ruimte voor in de tuin? Dan is een hondenzwembad bijna onmisbaar voor je hond. 

Ze kunnen zich hierin verkoelen en zichzelf vermaken. Daarnaast kunnen jullie samen met een bal in de weer of zelfs samen badderen. 

Beste hondenzwembad

Er zijn verschillende soorten zwembaden te verkrijgen, maar het is wel verstandig om een echt hondenzwembad aan te schaffen. De nagels van je hond gaan zomaar door een normaal zwembad heen namelijk. Ook zit in een normaal zwembad vaak geen slipvaste bodem, waardoor je hond uit kan glijden. Hieronder vind je een overzicht met enkele van de beste hondenzwembaden.

Trixie hondenzwembad 70 x 70 x 12

Hondenzwembad 80 x 20 

Hondenzwembad 120 x 30

Hondenzwembad 160 x 30

Zoals je ziet zijn er verschillende hondenzwembad afmetingen. Hoe groter je hond, hoe groter het bad moet zijn uiteraard. Ook is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt om het bad kwijt te kunnen, het wordt anders al snel een natte bedoeling.

In dit artikel vind je meer informatie over het koel houden van je huisdieren.

Maak gratis profiel aan banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *